Rehinenin babası 900 km yürüdü

Başkent Bogota’nın merkezindeki Bolivar meydanına ulaşan Gustavo Moncayo’yu, silahlı gruplarca kaçırılan ve rehin tutulan kişilerin serbest bırakılmasının sağlanmasını destekleyen binlerce başkentli karşıladı.

Bolivar meydanında konuşma yapan Gustavo Moncayo, 1997’de oğlu Pablo’nun FARC gerillaları tarafından kaçırıldığını hatırlatarak, “Biz Kolombiyalılar, hepimiz suçluyuz çünkü rehineler için hiçbir şey yapmadık. Bu yürüyüşle herkese meydan okuduk, Kolombiya halkını kayıtsızlıktan kurtardık” dedi.

Öğretmen olan Gustavo Moncayo, 45 gün önce kızıyla birlikte güneydeki Narino’daki Sandona köyünden yola çıkmıştı. Yürüyüş güzergahı boyunca oğlunun davası için 2 milyondan fazla imza toplayan Gustavo Moncayo’yu karşılamaya gelenler arasında bulunan bir başka rehine (Ingrid Betancourt) annesi Yolanda Pulecio da “Bugün gördüklerim bana büyük umut veriyor” diye konuştu.

Moncayo, Bogota’ya gelişinde, oğlu ve FARC’ın elindeki diğer rehinelerin değiştokuşunu sağlamadan Kolombiya’nın temel kurumlarının bulunduğu Bolivar meydanından ayrılmayacağını söylemişti. Gerillalar tarafından da istenen “rehinelerin değiştokuşu” fikrine karşı çıkan hükümetin İçişleri Bakanı Carlos Holguin ise bu kararı “gerçek dışı” bulduğunu açıklamıştı.

Bu arada Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe’nin bugün Moncayo’yu kabul etmesi bekleniyor.

17 bin militanı bulunan FARC, hükümetten, aralarında 12 milletvekili, 1 Fransız kökenli Kolombiyalı ve 3 Amerikalının yer aldığı 56 rehinenin serbest bırakılması karşılığında hapisteki 500 adamının salıverilmesini istiyordu, ancak FARC, 5 yıl önce rehin aldığı milletvekillerinin 11’ini öldürmüştü.

FOTOĞRAF: FARC gerillaları

1155160cookie-checkRehinenin babası 900 km yürüdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.