‘Rejim değişikliği söz konusu değil…’

Tuğcu, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi konusundaki yeni düzenlemeyi değerlendirerek, “Bu değişikliğin Türkiye’de rejim değişikliği anlamına geldiğini düşünmüyorum” dedi.

Çeşitli temaslar için Bakü’de bulunan Tuğcu, cumhurbaşkanının seçilmesindeki değişiklik konusundaki soruları yanıtlarken, “Böyle bir ihtiyaç doğdu. Bu ihtiyaç nedeniyle de anayasada bir değişiklik yapıldı. Rejim değişikliği sözkonusu değil” diye konuştu.


Tuğcu, cumhurbaşkanınına ait görevlerde herhangi bir değişiklik olmadığına işaret ederek, “Değişiklik sadece seçimi kolaylaştırma, belki yarı başkanlık sistemi olacak, ama bu rejimin değişmesi anlamına gelmez. Devlet yapısında rejimimizi değiştiren herhangi bir düzenleme yapılmadı” dedi.


Anayasa Mahkemesi’nin TBMM’deki cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunu iptal etmesinde TSK’nın etkisinin olduğu yönündeki yorumlarla ilgili bir soru üzerine Tuğcu, “Böyle şey olmaz. Bir takım spekülatif yorumlar yapılıyor. Öbür türlü karar verilmiş olsaydı, belki bu sefer de AKP yanlısı falan olacaktı” diye konuştu.


Köşk’e gönderilen anayasal değişikliğin cumhurbaşkanı tarafından onaylanması süreciyle ilgili soruları da yanıtlayan Tuğcu, “Referanduma götürülmesi söz konusu değil. Çünkü belirli oy sayısının üstünde kabul edilerek çıktı. O nedenle (Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in) referanduma götürmesi söz konusu olamayacak. Tekrar gelecek, inceleyecek, yayınlayacak bir şekilde” dedi.

1042680cookie-check‘Rejim değişikliği söz konusu değil…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.