‘Rejim tehlikesi’ görüşüne katılmıyor…

KKTC ziyareti dönüşü Ankara Esenboğa Havaalanında açıklama yapan Gül, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, “Türkiye’de siyasal rejimin tehlikede olduğuna” ilişkin açıklamasını değerlendirdi. Konuşmayı tam olarak dinleyemediğini belirten Gül, “Ama bu söylediğiniz kapsamdaysa Türk halkı bunlara inanmıyor. Tam tersine Türkiye’ye sadece Türkler değil, Türkiye’ye yabancılar da güveniyor” dedi.


AB ile müzakerelere başlayan Türkiye’nin inanılmaz bir ekonomik kalkınma içinde olduğunu belirten Gül, Türkiye’de 30 yıldır sonuçlandırılmayan projelerin bu dönemde bitirildiğini, temel hak ve hürriyetlerin bu dönemde pekiştiğini söyledi. Gül, “Dolayısıyla böyle bir paragraf varsa ben katılmıyorum o paragrafa” diye konuştu.


BÜYÜKANIT’IN AÇIKLAMASI


Gül’den Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın “Türkiye’nin Kuzey Irak’a sınır ötesi operasyon düzenlemesinin faydalı olacağı, ancak bunun için siyasi kararın ortaya çıkması gerektiği” yönündeki açıklamasını değerlendirmesi istendi.


“Bu konuyla ilgili yapılan açıklamaların hepsi planlı ve hazırlıklı açıklamalardır, ayaküstü söylenmiş laflar değildir” diyen Gül, bütün bu açıklamaların dikkatle yapıldığını vurguladı.
Büyükanıt’ın “Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanının Cumhuriyetin temel değerlerine sözde değil özde bağlı olması” gerektiğini söylediğinin hatırlatılması üzerine Gül, “Bundan hiç kimsenin şüphesi yok” dedi.


 

1041210cookie-check‘Rejim tehlikesi’ görüşüne katılmıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.