Reklam davası yüksek mahkemede

Kuzey Kıbrıs’a yönelik turizm reklamlarının daha önce otobüs ve undergroundlarda sergilenmesine izin veren ancak, daha sonra bu reklamlara yasak getiren Transport for London, yasakçı kararını İngiliz Yüksek Mahkemesi’nde savunmak zorunda kalacak.


TfL Yerüstü Ulaşım Müdürü Peter Hendy, Kuzey Kıbrıs reklamlarının birçok kişiyi rencide ettiğini ve kararlarında ısrarlı olduklarını söyleyerek şöyle devam etti:


“Nisan’da biz Kuzey Kıbrıs ilanlarını yasakladık, ondan sonra Kuzey Kıbrıs Turizm Merkezi Ltd. ve Paradise Found Travel Company Ltd. itiraz etti. Biz karar daha sonra yeniden gözden geçirdik ve kararı haklı bulduk.  Arından onlar Yüksek Mahkemede aleyhimize dava açma yoluna gittiler. TfL kararını yüksek mahkemede de savunacak.”


Peter Hendy, yasağı yeniden gözden geçirmelerine yönelik olarak ikinci şahıslardan çok sayıda mektup aldıklarını söyleyerek, “İkinci şahıslardan aldığımız mektuplardan sonra Nisan’da aldığımız ikinci kararı yeniden gözden geçirdik ve kararımızda ısrar ettik. Kuzey Kıbrıs’a yönelik reklamlar TfL’in ‘reklamlar insanları rencide etmemeli’ politikasını ihlal ediyor” dedi.


Konuyla ilgili olarak yorum yapmak istemeyen Kuzey Kıbrıs Turizm Ofisi Koordinatörü Yılmaz Kalfaoğlu ise konunun yüksek mahkemeye taşındığını ve davanın görüşülemesine bu ay sonunda başlanacağını söyledi.


FOTOĞRAF: Yılmaz Kalfaoğlu 
 

781730cookie-checkReklam davası yüksek mahkemede

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.