‘Reklam yasağına karşı dava açın’

KKTC eski Londra Temsilcisi Tansel Fikri, Londra Büyükşehir Belediyesi’nin Kuzey Kıbrıs Turizm reklamlarının Londra Metrosu’nda  ve kamu otübüslerinde yasaklanmasını hukuksuz olduğu kadar her türlü vicdan ve adalet ölçülerini ihlal eden talihsiz bir uygulama olarak niteledi.


Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Tansel Fikri, başta turizm ve hizmet sektörünü işgal eden şirket ve kuruluşlar olmak üzere  sivil toplum örgütlerinin sözkonusu haksız ve hukuksuz uygulamaya karşı toplu tazminat davasını ciddiyetle gündeme getirmelerini istedi.


“1980’li yıllarda  Londra Büyükşehir Belediyesi  benzeri bir kararı Londra Metrosu’na yönelik Rum terör tehdik iddiaları ışığında alabilmiş ve sözkonusu hukuksuz uygulamayı ‘güvenlik’ adına yürütebilmişti” diyen Tansel Fikri şunları söyledi:


“Bu sefer gösterilen gerekçe tamemen siyasi niteliktedir ve yeniden, bir şekilde, hukuksuz Rum taleplerini tatmen etmeye yöneliktir. Kıbrıs Türk Halkının canalıcı ekonomik hakları yeniden çiğnenmektedir.  Sözkonusu uygulama temel insan haklarına ve AB içindeki eşit serbest  rekabet kurallarını temelden ihlal etmektedir. Sözkonusu uygulama 1960 uluslararası antlaşmalarıyla tescil edilen ve en az Rum halkına eşit uluslararası  hak ve statümüzü maksatlı olarak gözarde eden hukuksuz bir uygulamadır.”


Fikri şöyle devam etti:


“BM ve AB’nin Barış Planı’nı henüz 11 ay önce reddeden Rumların değilde, barışa ‘evet’ diyen ve yıllarca ezilen Türk halkına böyle bir muamele reva görmesi 21’nci asrın büyük bir aybıdır. Belediyeyi insan vicdanını yaralayan bu ayıptan bir an önce kurtulmasını temmeni ediyorum. Londra’da faaliyet gösteren tüm ekonomik kurum ve kuruluşlarımızın, bu açık hukuk ihlali karşısında gecekmeksizin yargıya başvurarak gerekeni yapmalarını talep ediyorum.”

779740cookie-check‘Reklam yasağına karşı dava açın’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.