Öğrenci affı kapıda

Çelik, Başkent Öğretmenevi'nin bahçesinde ''Öğretmenevleri Tanıtım Sergisi''nin açılışında gazetecilerin öğrenci affına ilişkin sorularını yanıtladı.


Bir gazetecinin, ''Öğrenci affına eskiden karşıydınız şimdi topu YÖK'e attınız, ondan vazgeçmenizin sebebi nedir?'' sorusu üzerine Çelik, ''Topu YÖK'e atmış değilim'' dedi.
''YÖK'ten bir rapor bekliyordunuz geldi mi?'' sorusu üzerine Çelik, raporun geldiğini belirterek, ''Biz onun tasarı taslağını hazırladık, ancak paylaşımcı konumunda olan diğer kuruluşlarla paylaşıyoruz. Son şeklini veriyoruz. Hangi tarihten itibaren af çıkarılması gerekiyor, kimleri kapsaması gerekiyor, bunları tartışıyoruz. Yani vazgeçme söz konusu değil'' diye konuştu.


''Temelde aflara çok sıcak bakmadığını'' söyleyen Çelik, ''(Kaç kişinin af beklediği, hangi gerekçelerden dolayı af beklediği benim için önemlidir) dedim. Bununla ilgili gerekli dokümanlar geldikten sonra, ben de böyle bir affın ama kapsamı, zamanı, şekli tartışıldıktan sonra çıkarılması gerektiğini düşündüğüm için bu tasarıyı hazırladık'' diye konuştu. 

1065030cookie-checkÖğrenci affı kapıda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.