Öğrenci affı, ‘türban affı’ mı?

BAKAN: BU AF BAŞKA
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, çıkarılması düşünülen öğrenci affının, diğer öğrenci aflarıyla karıştırılmaması gerektiğini söyledi.


Çelik, 2000 yılında yaşanan ekonomik krize işaret ederek, bu kriz nedeniyle kaydını sildiren öğrenci sayısının fazla olduğunu ve 91 bin öğrencinin kendi isteğiyle kaydını sildirdiğini, bunların önemli kısmının da ekonomik nedenlerden kaynaklandığını anlattı.


Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr Erdoğan Teziç’in de affa sıcak bakmadığı açıklamasını yaptığını ve bunu yadırgamadığını belirterek, ”Öğrenci affı konusundaki teklif, 16 Şubat Çarşamba günü TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşülecek” dedi.


YÖK’e 2000 yılından bu yana üniversitelerden ayrılan veya atılan öğrencilerin sayısını sorduklarını dile getiren Çelik, YÖK’ün açık öğretimden 450 bin, lisans ve ön lisans programlarından da 224 bin öğrencinin kaydının silindiğini bildirdiğini söyledi.
 
”YARGI KARARI TÜM KURUMLARI BAĞLAR” 
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, ”üniversitelerde siyasi simge haline gelmiş giysiyle ilgili yargı kararları bulunduğunu” belirterek, bu kararların tüm kurumları bağladığını söyledi; affa da sıcak bakmadıklarını belirtti.


YÖK Başkanı Prof. Teziç, ”Yargı kararları, yürütmeyi de yasama organını da Cumhurbaşkanı’nı da bütün kurumları da bağlar. Bu bağlayıcılık karşısında başka bir çözüm biçimini gündeme getirmenin, tartışmanın hiç yeri yok” dedi.


Prof.Teziç, ”Yargı kararlarını etkisiz hale getirebilmek için yapılacak yasal düzenlemeler de yerine göre kanuna ya da Anayasa’ya karşı hile oluşturur” diye konuştu.


TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç’ın kendisini arayarak, ”öğrenci affı” konusunda yapmayı planladıkları düzenlemeyle ilgili taslağı YÖK’e göndereceklerini söylediğini ifade eden Teziç, ”Biz YÖK olarak, yerleşik tabiriyle affa yönelecek bir düzenlemenin içinde olmaya pek sıcak bakmıyoruz” ifadesini kullandı.



 

1018860cookie-checkÖğrenci affı, ‘türban affı’ mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.