Öğrenci tepkisi Papa’ya geri adım attırttı

The Guardian’daki haber özetle şöyle:

“Papa 16’ıncı Benediktus, 1990 yılında, daha kardinalken yaptığı bir konuşma nedeniyle zor durumda. Benediktus bu konuşmada, ünlü İtalyan fizikçi Galileo Galilei’nin dünyanın güneş etrafında döndüğünü söylediği için kilise tarafından yargılanmasını mazur gösteren bir filozofa gönderme yapmıştı.

Avusturyalı filozof Paul Feyerabend, Galilei’nin engizisyon mahkemesinde yargılanmasının makul ve adil olduğunu söylemişti. La Sapienza üniversitesinin öğrencileri Papa’nın açılış törenine davet edilmesine karşı çıktılar ve eylem yapacaklarını açıkladılar. Öğretim görevlileri de rektörlüğe dilekçe verdiler. Sonunda Papa ziyaretten vazgeçti.”

The Guardian, Papa 16’ıncı Benediktus’un daha önce yine bir konuşmasında ‘Muhammed Peygamber’in dünyaya şerden başka bir şey getirmediğini’ söyleyen’ bir Bizans imparatorunun sözlerine atıf yaparak İslam dünyasında büyük öfkeye neden olduğunu hatırlattı.

Gazete üniversitedeki protestoyla ilgili olarak da Katolik Kilisesi’nin büyük ağırlığının olduğu İtalya’da Papa’ya bu tür bir tepki gösterilmiş olmasının dikkat çekici olduğunu belirtti.

“KATOLİKLİĞE BAKIN”

Independent yazarı Mark Steel ise, “İslam’ın Orta Çağ dini olduğunu düşünüyorsanız Katolikliğe bakın” diye yazdı.

“Niçin feminist olduğunu söyleyen insanlar, ‘Polonya ve İrlanda’dan gelen Katolikler, bizim eşcinsellik ve kürtaja karşı hoşgörülü yaklaşımımızı benimsemek zorunda olduklarını anlamalılar’ diye başlayan yazılar yazmıyorlar” diyen yazan şöyle devam etti:

“Niçin prezervatif kullanmaya karşı olan seçmenlerle görüşmeyeceklerini açıklayan siyasetçilerimiz yok. İslam’ın reformasyon sürecinden geçme kapasitesi olmadığı söyleniyor. Katoliklik kadar değil. Reformasyonun amacı Katolikliği değiştirmekti. O zaman bu yazarlar neden İtalya’nın bombalamasını talep etmiyorlar.”

1165040cookie-checkÖğrenci tepkisi Papa’ya geri adım attırttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.