Öğrenciler Adrasan’ın sessiz dünyasını keşfetti

30 ÖĞRENCİ 42 BİLİMSEL ETKİNLİKLE DOĞAYI ÖĞRENDİ

Yarıyıl tatili nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Adrasan Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Kaş’ın Kasaba ve Sütleğen köylerindeki yatılı ilköğretim bölge okullarından toplam otuz öğrenci katıldı. Proje yürütücülüğünü Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Gökhan Deniz’in üstlendiği eğitim çalışması kapsamında, botanik, zooloji, kimya, astronomi ve arkeoloji bilimleriyle ilgili 42 bilimsel etkinlik gerçekleştirildi. 16 öğretim elemanının görev aldığı eğitim haftası süresince “tanımadan sevilmez, sevmeden korunmaz” ilkesinden hareketle, doğada bitki ve hayvan türlerinin de en az insanlar kadar yaşama hakkının olduğu fikrine vurgu yapıldı.

BİTKİLERDEN KENDİ PARFÜMLERİNİ YAPTILAR

Etkinlikler boyunca Adrasan’ın flora ve faunasını tanıyan öğrenciler, tesise taşınan dijital ve binoküler mikroskoplar yardımıyla örneklerini incelediler. Olimpos ve Kimera antik kentlerini gezen öğrenciler bölgenin arkeolojik zenginlikleriyle ilgili bilgi alıp, arkeolojik kazı çalışması yaparak buluntularını birleştirdiler. Caretta caretta koruma projesinin yürütüldüğü Çıralı kumsalını da ziyaret eden öğrenciler, eğlenceli deneylerle kimya bilimini daha yakından tanıma olanağı buldular. Bir hafta boyunca geceleri yapılan astronomi etkinliklerinde teleskopla gökyüzünü inceleyen öğrenciler, kuş gözlemi yapıp, bitkilerden parfüm elde etmeyi öğrenerek yarıyıl tatilinin tadını çıkardılar.

‘DOĞAYI ÇOCUKLARA TANITIP SEVDİREREK KORUYABİLİRİZ’

Etkinliklerin amacının, öğrencileri sadece dinleyen değil, bizzat uygulayan durumuna getirmek olduğunu söyleyen Yard. Doç Dr. İsmail Gökhan Deniz, doğa ve bilim dolu muhteşem bir hafta geçirdiklerini belirtti. Türkiye’nin sahip olduğu eşsiz floral ve faunal zenginlikleri ile doğal kaynakların, çocuklara tanıtıp sevdirerek korunabileceğinin altını çizen Deniz, “bu amaçla yürüttüğümüz projemizin gelenekselleşmesi ve her sene TÜBİTAK’a sunularak farklı okullarımızla çalışmalarımızın devamı bizler için çok önemli” dedi.

1535920cookie-checkÖğrenciler Adrasan’ın sessiz dünyasını keşfetti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.