Öğrenciler ve öğretmenler kesintilere karşı yürüdü

Aralarında Türkçe konuşan topluma hizmet eden derneklerin de olduğu göstericiler Başbakanlık konutunun bulunduğu Downing Street’e geldiklerinde oturma eylemi yaparak başbakanı protesto ettiler.

DAVID LAMMY’YE AĞIR ELEŞTİRİ

Gösteride yapılan konuşmalarda iktidardaki İşçi Partisi’nin “Eğitim… eğitim… eğitim…” sloganıyla oyları topladığı fakat 13 yıl sonra yine en büyük bütçe kesintisinin eğitimde yaptığı belirtildi.

Kesintiler sonunda eğitimde fırsat eşitliğinin yitirileceği, binlerce öğrencinin eğitim dışına itileceği, en çok göçmen öğrencilerin mağdur olacağı ve 20 bine yakın eğitimcinin işsiz kalacağı öne sürüldü.

Bütçenin anlamının eğitim, sağlık ve konut olması gerektiğini belirten konuşmacılar hükümetin Yüksek Eğitim’den Sorumlu Bakanı Tottenham Milletvekili David Lammy’yi kesintilere kulak tıkamakla suçladılar.

FOTOĞRAF:
Sol tarafından David Lammy’ye karşı Tottenham’dan milletvekili adayı gösterilen Jenny Sutton yürüyüşte kesintileri ağır bir dille eleştirdi. Sutton, “Mutlaka kesinti gerekiyorsa eğitimden, sağlıktan değil savaş bütçesinden kesin” dedi.

830770cookie-checkÖğrenciler ve öğretmenler kesintilere karşı yürüdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.