‘Öğrencilere destek vakfı kurmalıyız’

Arslan, işadamları ve gelir düzeyi yüksek toplum üyelerine seslenerek, “Ailelerinin ekonomik sıkıntısı nedeniyle eğitimde zorlanan pek çok öğrencimiz bulunuyor. Onlara yardım etmek için elele vermeli ve bir yardım vakfı oluşturmalıyız” dedi. 


Diğer toplumların yardım  vakıflarıyla gelecek kuşaklarına sahip çıktığını anlatan Arslan, “Eğitimini tamamlamasına yardımcı olacağımız öğrenci hem ailesine hem topluma yararlı olacaktır. Bu destek aslında toplumun gelişmesi için yapılan bir yatırım olarak da algılanmalıdır” diye konuştu.


Arslan Türkçe konuşan toplumdaki eğitim seviyenin çok düşük olmasından yakınarak şunları söyledi:


“Üniversiteye ulaşabilen öğrenci oranı da ne yazık ki çok düşük. Özellikle erkek öğrencilerde başarı oranı gözle görülür bir biçimde aşağılarda. Toplumda rol model görevini üslenmeliyiz. Biz Levenes olarak okulları ziyaret ediyor, öğrencilere avukatlık mesleğini tanıtıp özendirmeye çalışıyoruz. Kurum olarak staj ve iş desteği vermeye çalışıyoruz. Yine kurum olarak oluşturulacak bir vakıfta elimizden geleni yapmaya hazırız… Bu konuda toplum üyelerinden destek ve duyarlılık bekliyoruz…”


FOTOĞRAF: Levenes Avukatlık Bürosu yetkililerinden Şadiye Arslan Levenes’in Türkçe konuşan topluma yönelik sosyal desteğinin artarak süreceğini söyledi.

818580cookie-check‘Öğrencilere destek vakfı kurmalıyız’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.