Renkart da sauna ve reklamına ‘Hayır’ dedi

Göçmen İşçiler Derneği’nden (GİK-DER)  yapılan açıklamada, Türkçe yayınlanan gazetelerde yayınlanan çoğu fuhuş yuvası ‘sauna’ reklamlarına son verilmemesi halinde bu gazeteleri boykot edeceklerini açıklamıştı. Söz konusu gazetelerin geri adım atmaması üzerine başlatılan kampanya toplum içinde saygın bir yeri olan diğer dernekleri de çemberine alarak büyüyor…


Abdullah Nihat Yılmaz imzasıyla Renkart adına yapılan açıklama aynen şöyle:


“Sanat Merkezi’miz Renkart basına iletilmek üzere aşağıdaki kararı almıştır. Son yıllarda ve özellikle son aylarda hızlanan fuhuş sekörünün toplumumuzu yıpratan, aşağılatan yıkıcılğını bertaraf etmek, gençlerimizi korumak üzere girişilen her girişimi doğru bulduğu için destekleyecektir. Bu cümleden olmak üzere GİK-DER başkanı Hatice Güden ve arkadaşlarınca başlatılan sauna adı altındaki fuhuş reklamlarını yayımlayan gazetelere reklam verilmemesi, o tür gazetelerin market ve işyerlerinde dağıtıma sunulmaması, bulundurumaması yönündeki kampanyasına destek vermektedir. Bu, özellikle gazetelerin ücretsiz olması ve her eve kolaylıkla girebilmesi yüzünden önem kazınmıştır. Halkımıza duyurulur.”


KAMPANYA BÜYÜYOR


Gazetemize bilgi veren GİK DER’den Hatice Güden, sauna reklamlarının bütün toplumu ilgilendiren bir sorun haline dönüştüğünü belirterek derneklerden, gazeteleri dağıtan bakkallara kadar herkese görev düştüğünü belirtti.


Güden, kampanyaya verilen desteğin çığ gibi büyüdüğünü vurgulayarak toplumsal duyarlılıkla hareket eden herkese teşekkür ettiklerini ve sauna reklamların halka ücretsiz dağıtılan gazetelerden kaldırılıncaya kadar da kampanyanın süreceğini söyledi.

799110cookie-checkRenkart da sauna ve reklamına ‘Hayır’ dedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.