RenkArt Sanat Merkezi Kuruldu

RenkArt Sanat Merkezi kurucuları şöyle; Abdullah Nihat Yılmaz, Dilber Akgöz, Doğan Örs, Emine Tatlıses, Erdoğan Güccük, Feride Baycan, Hülya Öztürk, Hüseyin Kaplan, Hüseyin Düzgün, Kemal Külahçı, Melih Kançelik, Muharrem Aslan, Öznur Karakaş, Serpil Ersan, Sevil Kotan,Ufuk Uyanık ve Zeynel Can.


RenkArt’tan yapılan açıklama şöyle:


“İngiltere’de yaşayan, sanat üreticilerini  ve  sanatseverlerini biraraya getirmek için kurulan RenkArt; kurucu kurulunun görev bölüşümü yapmasıyla çalışmalarına başladı. Güzel sanatların bütün dallarıyla ilgilenen, Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türklere açık bir kurum olan RenkArt, İngiltere’de ya da  dünyanın herhangi bir yerinde kendisi ile ortak sanatsal kaygı taşıyan kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışmayı hedeflemektedir.


RenkArt profesyonel sanatçıları ve sanat üreticisi olmaya çalışan amatör sanatçıları desteklemeyi, bu kişileri sanatseverlerle biraraya getirecek fırsatlar yaratmayı ve  aralarında aktif bir diyalog oluşturmayı amaçlamaktadır.


Toplumu sanat yoluyla değiştirmek ve dönüştürmek üzere bir sanat vakfı olarak kurulan RenkArt,  etkinliklerinde sanatçıyı ve sanat severleri destekleyerek, yaşadığı ülke içinde sanatsal alanda fırsat eşitliği yaratmaya çalışacaktır. Bu nedenle; yaşadığımız çağa yakışır, yenilikçi, evrensel ve sorgulayıcı çalışmaları topluma taşıyacak kanallar oluşturmak da  RenkArt’ın programının bir parçasıdır.


Sinema, tiyatro, resim, heykel, edebiyat, müzik, dans, fotoğraf, grafik, mizah, metin yazımı gibi alanlarda yeni sanatçılar yetiştirmeyi ve var olan yetenekleri ortaya çıkarmak için  kurslar ve  sanat atölyeleri organize etmeyi amaçlayan RenkArt kimi zaman sanatseverleri sanatçıya taşıyan, kimi zaman da sanatçıyı topluma götüren projelere olanak sağlayacaktır.


Böylece RenkArt, toplumumuzun ihtiyaç duyduğu  sanatsal, kültürel gelişme ve genişleme gereksinimine bir yanıt olmaya çalışacaktır.”


[email protected]

787650cookie-checkRenkArt Sanat Merkezi Kuruldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.