RenkArt’a renkli açılış

2005 yılından bu yana Londra’da faaliyetlerini sürdürmekte olan RenkArt Sanat Merkezi yeni binasını geçtiğimiz Cumartesi akşamı tanıttı. Renkart’ın açılış gecesinde, Ümit Ülgen, Sümer Erek, Vehbi Koca, Ufuk Uyanık, Kadir Aktay, Semin Sinemay, İlyas Kırkan, Alper Taşçı ve Selçuk Akpınar’ın çalışmalarından oluşan karma resim ve fotoğraf sergisi sunuldu. Sergide satışı gerçekleştirilen eserlerden elde edilen gelirlerin yarısı, sanatçılar tarafından Renkart’a bağışlandı.

RenkArt Yönetim Kurulu Başkanı Sevil Kotan ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Küçük; Renkart’ın dünden bugüne kadar geçirdiği gelişim evrelerini ve geleceğe dair planlarını özetlediler. Ardından, Yazar Moris Farhi, Renkart’a dair yaptığı açılış konuşmasında Sanat Merkezi’nin Türkçe konuşan toplum açısından önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi.

Fotoğraf sanatçısı Vehbi Koca’nın İstanbul, özlem ve göçmenlik temalarının vurgulandığı görsellerinden oluşan “Histanbul” adlı slayt gösterimi gerçekleştirildi. Canlı müziğe de yer verilen gecede ilk olarak Emre Kubilay, ardından neyzen Ferhat Yegül ve perdesiz gitarda Erman Şenol sahne aldı. Gecenin finalinde ise Cahit Baylav, Çiğdem Aslan, Hasan Dur ve Mehmet Ekinci klasik türk müziği eserlerini, izleyicilerin eşliğinde icra ettiler.

7 Şubat 2010 tarihinde 3.olağan kongresini gerçekleştirecek olan Renkart Sanat Merkezi, yeni yılda yeni proje fikirlerine ve yeni katılımlara açık olacak.

İletişim:

Telefon: 07985341003
Web sitesi: www.renkartcentre.org
Adres: RenkArt Centre,
86 Stoke Newington High Street, Stoke Newington
N16 7PA

828130cookie-checkRenkArt’a renkli açılış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.