RenkArt'tan Amarcord

RenkArt, ilk olarak 11 Ekim Cumartesi günü saat 19'da "Stoke Newington Church St, N16 9ES ( Buyuk kilisenin karsinda Clissold park girisinde)" adresindeki St Mary's Old Church'de İtalyan yönetmen Federico Fellini'nin Amarcord'unu gösterecek.


Her ay düzenli olarak aynı adreste yapılacakfilm gosterimleri yalnızca £1'e izlenebilecek.


AMARCORD (Hatırlıyorum)


YÖNETMEN HAKKINDA: 20 Ocak 1920’de İtalya’nın Romagna nahiyesine bağlı Rimini kasabasında dünyaya geldi. İlk filmi “Luci del Varietà” yı (Lights Of Variety) 1950 yılında çekti. Çekici ve korkutucu kadınlar, Mussolini İtalya’sı, çocukluğu, vs. hakkındaki rüyalarını 1960’larda kaydetmeye başladı ve bunları filmlerinde bolca kullandı. La Strada (1954), Le Notti Di Cabiria (1957), Otto e Mezzo (1963) ve Amarcord (1973) ile 4 kez en iyi yabancı film Oscar’ını kazandı. 1993 senesinin Oscar töreninde “yaşam boyu başarı” ödülünü aldı ve aynı sene vefat etti.


FİLM HAKKINDA:  “Mi ricordi” (hatırlıyorum) nin Rimini kasabasındaki söyleniş şeklinden ismini alan film, Fellini’nin gençliğindeki taşrayı anlatır. Kara gömlekliler (faşist parti militanları), büyük uzuvlu kadınlar, sahil, kasaba şenlikleri… Tüm sanatların “otobiyografik” olduğunu söyleyen “FeFe” bu sefer çocukluğunu bize anlatıyor. Bu yönüyle Amarcord, hem Fellini sinemasının hem de bizzat onun hayatının temel yapı taşlarını bize sunan çok önemli bir eser. Ya da sadece “dedesi duvarcı, babası duvarcı, kendi duvarcı ama hala bir evi olmayanların” hikayesi.

816000cookie-checkRenkArt'tan Amarcord

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.