Öğrenmenin pratik yolu

Şikago-tabanlı  kar amacı gütmeyen bir organizasyon, elde tutulan bir araç için sadece 50 dolara, ilköğretim eğitiminin iPhone’u olacağını ümit ettiği  aleti geliştirdi.


Öğrenme için yenilikler, öğretmenlere ve K-2  seviyelerindeki okul çocuklarına, okuma ve matematik öğrenmek için, çoğu kamu okullarının moda dışı masaüstü bilgisayarlarından  daha kolay ve daha elverişli  bir yöntem vermek için, “öğretmendostu”’nu yarattı.


İlk-seviye öğretmeni Martha Arriaga, “Kuzey Lawndale civarındaki  Jungman  İlköğretim Okulunda öğretmendostu ile çalışmak için ilk öğrenciler , dil-sanat programlarında oyunlar ve  kurs çalışması tarafından şaşkına çevrilir.” dedi.


10 yıl öğretme kıdemli Arriaga, “Onlar, (elde taşınabilen ekran üzerinde)  bir dondurma külahı oluşturmak için, kafiye yapma yeteneğini öğrenmelerinin farkına varmaksızın, doğru bir şekilde kafiyeli kelimeler tahmin etmeyi öğrenirler“ dedi.


O (bayan) “İki dil bilen öğrenciler için, o (teachermate) ,  İngilizce’ye büyük miktarda  maruz kalmayı sağlar “ dedi.


Öğrenme için Yenilikler,  gelecek iki yıl içinde Şikago Kamu Okullarının 500 ilköğretim okulunun tamamındaki ilk-seviyedeki her öğrenciye bir tane öğretmendostu verecektir. Şikago Güven topluluğu ve JPMorgan Chase Foundation tarafından finanse etme nezaketi gösterildi.


500 okulun yaklaşık yarısı Eylül ayında öğretmendostlarını alacaktır.


Öğretmendostları,  New Orleans’ta bir profesyonel-gelişme konferansında, Cuma günü ilk kez olarak gösterilecektir.


JPMorgan Chase Foundation’ın küresel program yöneticisi Mark Rigdon, “öğretmendostlarının fiyatını hakikaten satın alınabilir muhafaza ederek, Öğrenme için Yenilikler, nihayet, tüm ülkede ihtiyacı olan milyonlarca öğrenciye kişiselleştirilmiş talimatın nasıl sağlanacağı bilmecesi çözülebilinir” dedi.


Öğrenme için Yenilikler’in etkin yöneticisi, Seth Weinberger, “ O, kamu okul çocuklarının yığınlarına teknolojiyi getirmede eğitimin iPhone’u olabilir. Sınıfta oldukça az bilgisayarlar var, onların çoğu oldukça bozuk ve onların oldukça çoğu  ‘kullanılmışlar‘   “ dedi.
Weinberger, birçok okul müdürlerinin onların tüm okulları için öğretmendostları satın alacağını umuyor.


4 inç genişliğinde ve 3 inç uzunluğunda kullanışlı aletler, basittir ve 4.4 ons ağırlığında, 8 düğmeli,bir 2.5 inç renkli ekran, 500 megabayt iç bellek, 4 saatlik batarya  ömrü, dahili mikrofon, ve  hoparlörü vardır. Kar gütmeyen şirkete göre aletler 5 yıl kullanıma dayanması için yeteri kadar örtü ile kaplandı.


Öğretmendostları,  her öğretmendostu için Öğrenme için Yenilikler’in önerdiği bir sınıf yönetim programı ile çalışır.


Öğretmen, program içinde okuma ve matematik programlarını tanımlar, o bay veya bayan sınıfın öz müfredatını kullanır. Her hafta, öğretmen, matematik ve okuma programlarının hangi ünitesini,  sınıfın o hafta öğreneceğini  günceller.


Öğretmendostu, otomatik olarak  öğretmendostlarıyla  bilgiyi senkronize eder, böylece öğrencilerin faaliyetleri kurs çalışması (ödev) ile  sıraya konulur. Öğrencilerin, öğretmendostları üzerindeki otomatik olarak geriye öğretmenin bilgisayarına  skorları  senkronize edilir. Böylece öğretmen, öğrencilerin ilerleme raporlarını üretir.


Öğrenme için Yenilikler, aynı zamanda, tüm öğretmendostlarının bir elektrik çıkış yolu kullanarak şarj edilemelerine ve USB kablosu ile öğretmenin bilgisayarına senkronize edilmelerine izin veren   “Senkronize ve  Depo  Durumu” geliştirdi.


Öğrenme Yeniliklerini,  Şikago Üniversitesinde onun matematik programından bir takım ile danışıyor olduğunu not eden Weinberger, “öğretmendostunun etkili olması için araştırma ile ispatlanmış eğitim programları  kullanır”  dedi.


Weinberger, “okuma programının , benzer şekilde, bağımsız araştırma ile etkili olduğu göstermiş metotlar kullanır”  dedi.


Okuma programı, çocuklara,  kendi seslerini kaydetmelerine ve pleybek üzerinde onları duymalarına ve daha önce kaydedilmiş çocuk sesiyle karşılaştırmalarına izin verir. Onlar,  okuma ve telaffuzlarının doğru olup olmadığını  duyabilir.


İlk-kademe okuma programı İngilizce ve İspanyolca hikayeler ve kelime faaliyetleri içerir ve öğretmene, her dilin ne kadar kullanılacağını karar vermesine müsaade eder.
Weinberger, “15 yıllık düşüncemizi,  bu sistemin, sınıflarda öğretmen ve öğrenciler için kullanımının nasıl kolay yapılacağı içine koyduk“  dedi.


*İngilizce Öğretmeni  Sistem Analizi Yüksek Mühendisi Naim Uygun tarafından  Sandra Guy’ın makalesi  İngilizce’den çevrilmiştir.


E-mail: [email protected]
Web sitesi: http://www.pekiyi.150m.com


 

707100cookie-checkÖğrenmenin pratik yolu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.