Resim deyip geçmeyin, bu resim Başkan’ı sallıyor…

Demokratik Parti’nin muhalefeti olan sağcı Cumhuriyetçiler, güzel sanatlar alanında bugüne kadar eksik kaldıklarını düşünerek, son günlerde bir hamle yapıp kamuoyunda dikkati çekmeyi başardı. Böylece sadece bir tek resimle, Obama için kafalarda şek ve şüphe uyandırıldı.

John McNaughton adlı ressamın titiz çalışmasıyla fırçasından çıkmış yağlıboya bir tablonun yeniden baskıları şu sırada Amerikan basın yayın organlarında hızla dolaşıyor ve etkili oluyor.

Utah Eyaleti’nde yaşamakta olan ve kendisini realist ressam olarak adlandıran John McNaughton’un ¨Unutulmuş Adam¨ isimli tablosu, seçimler yaklaşırken etkili olmaya başladı. Yağlı boya tabloda, Amerikan tarihinin hem kurucuları arasında olan, hem de sonradan görev yapmış tüm başkanları bir arada yer alıyor ve Demokratik solcu başkanlar bir tarafta, ötekiler sağ tarafta toplanmış görünüyor.

Aralarında Reagan, Washington, Jefferson ve Lincoln’ün bulunduğu tarafın önündeki bir park sandalyesine oturmuş işsiz, unutulmuş Amerikalı genç adam ana figür olarak ortaya çıkıyor. Clinton başta olmak üzere Obama’yı alkışlayan öteki başkanların unutulmuş adamla ilgili olmadığı ise üstü bastırılarak resimde vurgulanırken, Obama’nın bir gurur âbidesi gibi ayakta dikildiği, ayaklarının altında ABD’nin kuruluş anayasası olan Hürriyet Beyannamesi’nin yerlerde sürüklenircesine bulunduğu da resmediliyor. Beyannameyi hazırlayan Başkan Washington’un, Obama’ya ne yapıyorsun dercesine bir ifade takınmış olması ise resmin gücünü artırıyor.

Bu resimle muhalefeti kızıştıran Cumhuriyetçilerin elinde yakın zamanda ortaya çıkacak başka propaganda bombalarının da bulunduğu, öte yandan açıklanan şeyler arasında yer aldı.

1535990cookie-checkResim deyip geçmeyin, bu resim Başkan’ı sallıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.