Ressam, İlyas Kirkan İstanbul yolcusu

Konya’da doğan ve yaşamının daha sonraki kısmını Danimarka’da geçiren; son sekiz yıldır da Londra’da hayatını idame ettiren Kirkan İstanbul’a ilk kez gidecek olmanın sevincini yaşıyor.


24 Ağustos – 5 Eylül tarihleri arasında önümüzdeki yılın Eylül ayında ıstanbul’da resim sergisi açmayı planlayan ve bu nedenle iki galeriyle görüşecek olan sanatçı Kirkan, “İstanbul’u bugüne kadar hep kitaplarda, şiirlerde, filmlerde ve müziklerde yaşadım. Şimdi ise uzaktan hayranlık duyduğum bu şehirle tanışacağım” şeklinde konuştu.


Diğer yandan yönetmen Ümit Ünal, yazar Orhan Pamuk ve sanatçı Sezen Aksu gibi isimlerle görüşmek isteyen ressam Kirkan, diğer sanat alanlarında faaliyet gösteren kişilerden kendi yaptığı resimleriyle ilgili görüş alarak farklı bir sanat yapısı ortaya koymayı amaçlıyor.


Bir çatı altında birçok sanatı biraraya getirmek isteyen Kirkan, açmayı düşündüğü resim sergisindeki tablolarının yanında Türkiye’de yaşayan sanat adamlarının görüşlerinin yer alacağını ayrıca bu serginin bir kitap haline getirilip yayınlanacağının altını çizdi.


Öte yandan İlyas Kirkan 21-23 Ekim’de Londra’da Landmark Arts Fair salonunda, 25-27 Kasım tarihleri arasında Belçika’da Kunst Event International Jaale’de, 2006’nın Temmuz ayında Tokyo’da Metropolitan Museum’da ve 2007 yılının Mart ayında Paris’te La Capital Galerie’de resim sergileri açacak. 

783170cookie-checkRessam, İlyas Kirkan İstanbul yolcusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.