Restoran ve barda sigara yasağı

Kent belediye konseyinde yapılan oylamada, sigara yasağı önergesi 1’e karşı 12 oyla kabul edildi. Mevzuata göre, konuya ilişkin nihai bir oylamanın Ocak ayında yapılması öngörülüyor. Ancak bu oylamada da sigara yasağının üyelerin çoğunluğu tarafından destekleneceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Kamuya açık ticari yerlerde en rahat sigara içilebilen Amerikan kentleri arasında üst sıralarda yer alan Washington’da, bu yasağın beklendiği gibi kabul edilmesi durumunda restoran, bar ve kafelerde yeni duruma uyum sağlanması için biraz zaman tanınacak. Ancak her durumda en geç Ocak 2007’den itibaren sigara yasağı tam kapsamıyla uygulanmaya başlayacak.

ABD’de daha öncede sigaraya savaş açarak restoran, bar ve kafelerde sigarayı yasaklayan önemli kentler arasında New York, Los Angeles ve Boston bulunuyor.

ABD’de son yapılan araştırmalar, sigara içme oranının yüzde 20’lere kadar indiğini gösterdi. Siyahlar ve Latinolar arasında sigara içme oranı daha yüksek seyrediyor. Sigara içme oranları, ülke boyunca da güneyden kuzeye doğru ilerledikçe azalıyor.


 

1119810cookie-checkRestoran ve barda sigara yasağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.