Öğretmenler Günü için ortak resepsiyon

Özer Restorant ve Sofra Resorant Grubu’nun sahibi Hüseyin Özer ile The Turksih Times ve Dem Radyo’nun desteği ile gerçekleşen resepsiyon Islington Town Hall’da 24 Kasım saat 19-22 arasında yapıldı.

Sunuculuğunu Southgate Türk Okulu öğretmeni Betül Akçay üstlendiği etkinliğe Londra Başkonsolos Yardımcısı Sunay Dizdar, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Nihat Akbulut, KKTC Londra Konsololosu Serap Destegül, Temsilci eşi Sevhal Köprülü, Federasyon Başkanı Şener Sağlam, Konsey Başkanı Akmen Sıtkı, Türk okulları yöneticileri, öğretmen ve eğitimciler katıldı.

Konsorsiyum Başkanı Asım Dilaver, UNESCO’nun isteği üzerine bütün dünyada Dünya Öğretmenler Günü’nün 5 Ekim’de kutlamasına karşın Türkiye’de Latin harflere geçildiği, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Atatürk’ün başöğretmenliği kabul ettiği gün olduğu için 24 Kasımlarda kutlamaların yapıldığını söyledi.

İngiltere Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Yılmaz Özdemir de, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek bütün öğretmenleri kutladı.

Başkonsolos Yardımcısı Sunay Dizdar ise İngiltere’de yaşayan Türk öğrencilerin kendi kültürlerini yitirmeden içinde yaşadıkları topluma uyum sağlayabilmeleri için öğretmenlere daha çok iş düştüğünü söyledi.

Görevine yeni başlayan Eğitim Müşaviri Nihat Akbulut da konuşmasında, İngiltere’de, 25’i Türkiye, 6’sı Kuzey Kıbrıs’tan olmak üzere 31 öğretmenin Türk ve İngiliz okullarında görev yaptığını açıkladı.

Türk okulları bünyesindeki öğretmenlerle birlikte bu rakamın daha da yüksek olduğunu belirten Müşavir Akbulut, eğitim konusundaki çalışmalardan mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLAR:

– Öğretmenler Günü’ne katılanlar, günün anısına toplu olarak fotoğraf çektirdi.
– Konsorsiyum Başkanı Asım Dilaver bütün öğretmenleri kutladı

827500cookie-checkÖğretmenler Günü için ortak resepsiyon

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.