Öğretmenler Günü kutlaması

Ali Rıza Değirmencioğlu Sevtap Kemal başkanlığında 16 yönetim kurulu üyesi, 16 öğretmen ve 16 sınıfı ile 220 öğrenciye hizmet götürüyor.

Sevtap Kemal, yurt dışında ana dilde eğitim ve kendi kültürünü sürdürme uğraşısında Türk öğretmenlerine büyük sorumluluk düştüğünü belirterek Öğretmenler Günü’nü 29 Kasım gecesi “558-560 Hertford Road Engield EN3 5ST” adresindeki Octopus Restaurant’ta kutlanacağını söyledi.

Kemal kutlamaya ilişkin şunları söyledi:

“Türkiye’de cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda da devrimleri öğrencilere ve halka anlatan öğretmenlerdi. Yurt dışındaki öğretmenler de böylesi büyük bir sorumlulukla Türk dili ve kültürünün unutulmaması ve sürdürülmesi için özveriyle mücadele etmektedir. Öğretmenler Günü’nü tarihine yakışır bir biçimde kutlayacağız. Geceye; Ali Rıza Değirmencioğlu okulu öğretmenleri, yönetim kurulu üyeleri, eğitimci Kelami Dedezade ve arkadaşlarımız katılacaklar…”

ÖĞRETMENLER GÜNÜ?

Türkiye’de cumhuriyet devrimlerinin bir uzantısı olarak 24 Kasım 1928 tarihinde açılan, Millet Mektepleri’nde, yaşlı, genç, çocuk, kadın herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilme kampanyası başlatıldı.

Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Türkiye ve KKTC’de “Öğretmenler Günü” olarak kutlanıyor.

FOTOĞRAF: Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu Başkanı Sevtap Kemal

826610cookie-checkÖğretmenler Günü kutlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.