Öğretmenler isyan etti

Başkent Varşova’da biraraya gelen Polonya Öğretmenler Federasyonu üyesi 10 bin eğitim görevlisi, sınıfta eşcinselliği öven eğitmenlerin kovulması önerisinde bulunan  muhafazakar Eğitim Bakanı Roman Giertyhc’yi protesto etti.

Gösteri sırasında bir açıklama yapan federasyon yetkilileri, “Bu, hafta sonu gerçekleştirdiğimiz son protesto gosteriydi. Bundan sonraki protesto gosterilerini okul zamanı yapmayı planlıyoruz” diye belirtti.

“STALİNİST ORGANİZASYON”

Gösteriye ilişkin bir açıklama da Eğitim Bakan Yardımcısı Miroslaw Orzechowski’den geldi. Orzechowski, “ Polonya Öğretmenler Federasyonu “Stalinist” bir organizasyon ve  protestoları da ideolojik olarak yürütülüyor” dedi. 

Aşırı muhafazakar Başbakan Yardımcısı ve Eğitim Bakanı Roman Giertych, yersiz çıkısları ve tepki çeken açıklamarı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Giertych, bu kez de AB Eğitim Bakanları toplantısında yaptığı açıklamalar nedeniyle gündeme gelmişti.

Almanya’nın Heidelberg kentinde düzenlenen ve AB Eğitim Bakanlarının katıldığı toplantıda konuşan Eğitim Bakanı Roman Giertych, “Eşcinsellik propagandası yapılıyor” diye çıkışta bulunmuş ve kadınların kürtaj hakkını eleştirmişti. Giertych, eşcinsellerin okuldan uzaklaştırılması yönünde de bir yasa tasarısı hazırlanmasını istedi.

Giertych’in açıklamaları AB Eğitim Bakanlarının tepkisine yol açmıştı. Muhafazakar Başbakan Jaroslaw Kaçinski, açıklamalardan duyduğu rahatsızlığı “Eğitim Bakanı Giertych’in açıklamaları onun kişisel düşüncesidir, hükümet politikasını yansıtmıyor”diye savunma yaptı.

FOTOĞRAF: Öğretmenler protesto gösterisinde

 

1148060cookie-checkÖğretmenler isyan etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.