Öğretmenlere hizmetiçi eğitim kursu

KKTC Eğitim Ataşesi Hasan Sarper Kortay’ın da katıldığı programın açılış konuşmasını Konsorsiyum Başkanı Kelami Dedezade yaptı. Dedezade, bu tür etkinliklerin eğitmenler ve çocuklar açısından çok önemli olduğu söyledi.

Dedezade, programı geçen aylarda ‘Child Protection’ ve GCSE konularında Türkiye’den ve KKTC’den gelen devlet görevlisi öğretmenlere verilen kursun çok başarılı geçtiği ve öğretmenlerden yine bu konularda kurs talebinde bulunmaları üzerine organize ettiklerini belirtti.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gün boyu verilen kursta, Türkçe GCSE ve A Level konusunda Kezban Kulle, öğretmenlere aydınlatıcı bilgiler verdi.

Kulle, İngiliz eğitim sistemine uygun şekilde Türkçe GCSE dersini çocuklara nasıl verilebileceği ve hangi metotlar kullanılacağı sorusuna ışık tutan ve canlı örneklerle bilgiler aktardı.

Londra’da verilen Türkçe GCSE derslerinin yanısıra, yapılan sınav sistemi hakkında da öğretmenleri aydınlatan Kezban Kulle, kursta öğretmenlerin çok ilgili davrandığı ve kursun soru-cevap şeklinde olmasının çok faydalı olduğunu söyledi.

Programın öğleden sonraki oturumunda ise, Middlesex Üniversitesi’nden katılan öğretim görevlisi psikolog Dr İlhan Raman, disleksi konusunda öğretmenleri bilgilendirdi.

Raman, Londra Türk okullarında ne gibi durumlarla karşılaşabileceklerini ve disleksi olan çocuklara nasıl yardımcı olabileceklerini anlattı. Öğretmenler, bu kurs sonunda aldıkları bilgilerin çok faydalı olduğunu ve bu tür kursların tekrar yapılmasını istediklerini belirtti.

Dedezade, bu tür kursların ileri ki aylarda yinelenceğini söyledi.

845870cookie-checkÖğretmenlere hizmetiçi eğitim kursu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.