Reuters: Diyarbakır’da 9 kişinin öldüğü saldırıyı IŞİD üstlendi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Emniyet Müdürlüğü’nün Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet şubelerinin yer aldığı ek binası yakınlarında bomba yüklü bir araçla düzenlenen ve en az 9 kişi hayatını kaybettiği, 100’den fazla kişinin de yaralandığı saldırıyı Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) üstlendiği bildirildi.

Reuters haber ajansı, IŞİD’in saldırıyı üstlendiğine dair açıklamayı kendisine bağlı Amak sitesi üzerinden yaptığını ifade etti. Bu hata içinde yayınlanan ve IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’ye ait olduğu iddia edilen ses kaydında, “Türkiye’yi işgal edin ve güvenli olduğunu sandığı yerlere korku salın” ifadeleri yer almıştı.

Günün daha erken saatlerinde Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise saldırıyı PKK’nın üstlendiği ve olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtilmişti. PKK’dan herhangi bir açıklama gelmedi.

Saldırıyla ilgili gazetecilere bir açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, “Sabah 08.00 civarında Diyarbakır’da bölücü terör yapacağını yaptı, alçak, iğrenç yüzünü tekrar gösterdi. Çevik Kuvvet’in konuşlandığı noktaya, vatandaşların da işine gidegiden, okuluna giden, çocukların olduğu bölgede bir bomba yüklü araç patlatıldı” diye konuştu. Yıldırım, bir PKK’lının da öldüğünü söyledi.

Saldırı, Halkın Demokratik Partisi’nin (HDP) eş genel başkanları ve milletvekillerine yönelik gözaltıların yapılmasından birkaç saat sonra düzenlendi.

Doğan Haber Ajansı, bir kilometrelik alanda etkili olan patlamanın şiddeti ile hem emniyet binasında, hem de çevredeki binalarda büyük hasar meydana geldiğini bildirdi.

Bazı dükkan ve evlerde göçük oluştu. Göçük altında kalan yaralı vatandaşlar enkaz altından çıkarılırken, bölgede bazı noktalarda enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde çeşitli suçlardan gözaltında bulunan şüphelilerin ise saldırı sonrası Silvan yolundaki Polis Okulu’na nakledildiği bildirildi.
Kentteki tüm sağlık çalışanları ve emniyet birimleri göreve çağrıldı.

2025460cookie-checkReuters: Diyarbakır’da 9 kişinin öldüğü saldırıyı IŞİD üstlendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.