Reuters: Türkiye destekli muhalifler Serakib’i aldı

Reuters haber ajansı, Türkiye destekli muhaliflerin stratejik Serakib ilçesinin kontrolünü geri aldığını duyurdu. Reuters, ‘son dakika’ gelişmesi olarak servis ettiği haberini muhaliflerin yetkililerine dayandırdı.

Reuters’ın muhalif yetkililere dayandırdığı haberine göre Türkiye destekli muhalif gruplar tekrar İdlib’in Serakib kentinin kontrolünü sağladı. Geçen haftalarda Suriye ordusu, Rusya’nın desteğiyle Serakib’den muhalifleri çıkarmayı başarmıştı.

Serakib, M5 ve M4 karayollarının buluştuğu ve ikiye bölündüğü bir kavşak nokta. Bu yüzden kasaba, çok büyük bir stratejik öneme sahip.

T24’ün aktardığı bu bilgiye göre Suriye ordusu, geçen haftalarda kontrolünü tamamıyla eline aldığını duyurduğu karayollarındaki hâkimiyetini kaybetti.

İç savaş boyunca, özellikle çatışmalar kuzeyde yoğunlaştığında karayollarını kontrol altına almak Şam’ın ve muhalif kuvvetlerin ana hedeflerinden biriydi. Stratejik olarak kritik bir öneme sahip M5 karayolu, Halep’ten başlayıp güneydeki başkent Şam’a kadar uzanıyor. M4 karayolu ise Halep’i Akdeniz’e bağlıyor.

2390620cookie-checkReuters: Türkiye destekli muhalifler Serakib’i aldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.