Örgütün suç aleti şemsiyeymiş

Hopa olaylarını Ankara’da protesto edenlere 42.5 yıl hapis istendi. İddianamede şiddet karşıtı mesaj yazılı şemsiye suç aleti, kartpostal ve megafon da delil sayıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hopa mitingi sırasında yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümünü protesto için yaptıkları eylemden sonra gözaltına alınan 22’si tutuklu 28 kişi hakkında THKP-C Devrimci Yol Devrimci Gençlik isimli silahlı terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla 12 yıl 6 aydan 42 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamede, elde edilen suç eşyaları arasında, üzerinde “Ankara Tabipler Odası Hekime Yönelik Şiddete Hayır” yazılı şemsiye, flamalar ile 1 adet 90×90 cm ebadında siyah beyaz kareli puşi de sayıldı. Ağır cezaların istenmesine ve sanıkların silahlı terör örgütüne üye olmakla suçlanmalarına karşılık, ev aramalarında 1 adet muşta ve 1 adet metal saplı bıçak dışında herhangi bir ateşli silah bulunmadığı açığa çıktı.

Puşi ve flama

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen davanın iddianamesinde, 31 Mayıs 2011’de Artvin’in Hopa ilçesinde Başbakan Erdoğan’ın da içinde bulunduğu Ak Parti seçim otobüsüne sol görüşlü kişilerin saldırması sonucunda bir polis memurunun ağır yaralandığı, olaylara müdahale sırasında Metin Lokumcu’nun da kalp krizi neticesinde vefat ettiği kaydedildi.

İddianamede, bu olay sonrasında aynı akşam Ankara’da düzenlenen kanunsuz yürüyüş ve basın açıklamasına yaklaşık 800 kişinin katıldığı, sloganlar atan topluluktan bazı kişilerin yüzlerini kapamak suretiyle güvenlik güçlerine ve araçlarına taş ve sopalarla saldırdığı iddia edildi.

İddianamede, eylem sonrası olay yeri ve civarında yapılan araştırma neticesinde elde edilen suç eşyaları arasında, gri renkli sert plastik borular, 1 adet sapı kırılmış, beyaz renkli üzerinde “Ankara Tabipler Odası Hekime Yönelik Şiddete Hayır” yazısı bulunan şemsiye, 2 adet sarı kırmızı siyah renkli üzerinde kırmızı yıldız bulunan yaklaşık 60×120 cm ebatlarında üzerinde Toplumsal Özgürlük Platformu yazılı sopasız flama, “İsyan Devrim Özgürlük Öğrenci Kollektifleri www.kollektifler.net” yazılı flama, 1 adet ÖDP yazılı sopalı flama, 1 adet 90×90 cm ebadında siyah beyaz kareli puşi sayıldı.

Yine aynı kitaplar

İddianamede, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, yasak olmamasına rağmen Öğrenci Kollektifleri tarafından yayınlanan gazeteler, Lenin’in “Ne Yapmalı” isimli kitabı, Mark Engels’in “Komünist Manifesto ve Komünizmin İlkeleri” isimli kitabı, Halit Çelenk’in “İdam Gecesi Anıları”, Halkın Devrimci Yolu isimli dergi, Oğuzhan Müftüoğlu’nun “Biz Ona Devrim Diyorduk, Geçmişi Aşabilmek” isimli kitaplarına da el konulduğu belirtildi.

Manifesto da var

İddianamede, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 1971’de yasaklanan Mahir Çayan’ın “Kesintisiz Devrim 1” kitabı, 1996, 1997, 1998, 1999 yıllarında yasaklanan “Emparyalizme ve Oligarşiye Karşı Devrimci Gençlik” isimli derginin sayıları, Devlet ve İhtilal (1968), Fransa’da İç Savaş (1971), Strateji ve Taktik (1983), Devlet ve Devrim (1976), Josef Stanlin’in “Anarşizm mi? Sosyalizm mi?” (1980), “Bir Halkı Savunmak” (2008), “Devrimin Mantığı ve İktidar Sorunu” (1992), “Komünist Partisi Manifestosu” (1976) isimli kitapların ele geçirildiği belirtildi.

FOTOĞRAF TİŞÖRT, KARTPOSTAL

İddianamede, ev aramalarında 1 adet sıfır yaka gri renkli basketbolcu ve HG-2 ibaresi bulunan kolsuz tişört, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın resimlerinin bulunduğu kartpostal, Deniz Gezmiş’in resminin yer aldığı, arkasında Serdar Yoldaş Sincan Dayanışma Evi ibaresi bulunan ahşap resim, Mahir Çayan’ın resminin bulunduğu flama bulunduğu kaydedildi. İddianamede, aramalarda ele geçirilen el megafonunun Öğrenci Kollektifleri isimli gençlik yapılanmasının gerçekleştirmiş olduğu eylemlerde kullanıldığı, kırmızı zemin üzerine elle yazılmış Görevli Kol bandının, eylemlerde eylemcinin grup içinde görevli olduğunu belirleyen kol bandı olduğu belirtildi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

TÜRKER KARAPINAR/Milliyet

1314320cookie-checkÖrgütün suç aleti şemsiyeymiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.