Rice Filistinliler’e de boncuk verdi

ABD Dışişleri Bakanı, Filistin’in yeni lideri İsrail ve Filistin’de devlet başkanları ve dışişleri bakanlarıyla görüştü.

İsrail’e, alması gereken zorlu kararlar bulunduğunu söyleyen Rice, Filistin tarafından da barış için yoğun çaba göstermelerini istedi. Önümüzdeki 3 ay içinde 40 milyon dolarlık yardım yapılacağını açıkladı.

RICE – ABBAS GÖRÜŞMESİ
Pazar günü İsrail Başbakanı Ariel Şaron ile yaklaşık 1 buçuk saat süren bir görüşme yapan Rice, bugün sabah saatlerinde de Filistin’in yeni Devlet Başkanı Mahmut Abbas’la görüştü.

Ramallah’taki görüşmenin ardından Abbas ve Rice kameraların karşısına çıkarak ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Rice, Mahmut Abbas’ın düzeni sağlamak ve terörü önlemek için önemli adımlar attığını söyledi.

Washington’un gelecek 3 ay içinde Filistinliler’e 40 milyon dolar yardım yapacağını açıklayan Rice, İsrail-Filistin arasındaki barış görüşmelerinde aktif bir rol üstlenmeye hazır olduğunu da belirtti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas da, Ortadoğu yol haritasının Filistin Devleti düşüncesini, İsrail’in güvenlik kaygılarını giderir biçimde hayata geçirmenin tek yolu olduğunu vurguladı.

Yarın Mısır’ın Şarm el Şeyh kentinde Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in evsahipliğinde düzenlenecek zirveye Abbas ve Şaron’un yanısıra, Ürdün Kralı Abdullah da katılacak.

İLGİLİ HABER: Rice, Türkiye’ye de boncuk verdi…

1098810cookie-checkRice Filistinliler’e de boncuk verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.