Rice, Türkiye’ye de boncuk verdi…

Ankara’daki temaslarını tamamlayan Rice ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Esenboğa Havaalanı’nda ortak basın toplantısı düzenlediler.


ABD Dışişleri Bakanı Condollezza Rice, “El Kaide ve PKK gibi terör örgütlerinin modern dünyada yaptıklarının kabul edilemez olduğunu” söyledi.


Rice, Ankara ziyaretini “memnuniyet verici” olarak nitelendirdi ve yakın zamanda Türkiye’ye yeniden gelmek için hazırlık yapacağını belirtti.


Türkiye ile ABD’nin ortak çıkarlar ve değerlere dayalı, uzun geçmişe sahip ilişkileri olduğunu ifade eden Rice, Gül ile görüşmesinde öncelikli olarak Irak’taki gelişmeleri ele aldıklarını söyledi.


“Toprak bütünlüğüne sahip, bütün komşularıyla iyi ilişkiler içinde olan, dinsel ve etnik geçmişlerinden bağımsız olarak bütün azınlıkların iyi muamele ve saygı gördükleri bir Irak” arzu ettiklerini dile getiren Rice, Irak’tan komşularına yönelik terör faaliyetlerine de göz yumulamayacağını kaydetti. Rice, “El Kaide ya da PKK gibi terör örgütlerinin yaptıkları, modern dünyada kabul edilemez” diye konuştu.


Kıbrıs ve Ortadoğu barış süreci konularını ele aldıklarını kaydeden Rice, her iki konunun da barışçı şekilde çözülmesini arzu ettiklerini belirtti.


HER ÜLKEYE BONCUK


Rice, olası İran harekatına karşı kulis gezisi boyunca ziyaret ettiği ülkelerin ABD’den beklentileri doğrultusunda açıklamalar yapmaya özen gösterdi.


Çiçeği burnundaki bakan, Londra’da İngiltere’nin ABD’nin en iyi müttefiki olduğunu, Almanya’da iki ülkenin ortak değerlere sahip olduğunu ve ikili ittifakın gücü sayesinde, özgür ve barış içinde bir Avrupa yaratılabildiğini söyledi.


Polonya’da Irak’a asker göndermelerini övüp, vize sorununu ele alacaklarını belirtti. Türkiye’de ise PKK karşıtı demeci ile Türkiye’nin hassasiyetine seslenmiş oldu.

1018800cookie-checkRice, Türkiye’ye de boncuk verdi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.