Rice yine Ortadoğu’da…

Bugün İsrail’e gelen Rice’ın İsrail ve Lübnan liderleriyle görüşmesi bekleniyor. ABD, Lübnan’da ateşkesin, ancak ”kalıcı olmasının koşulları oluştuktan sonra sağlanması gerektiğini” savunuyor.

Geçen hafta bölgede temaslar yapan Rice, daha sonra da İtalya’nın başkenti Roma’da, Lübnan ile ilgili olarak düzenlenen uluslararası konferansa katılmıştı.

İSRAİL, GEÇİCİ ATEŞKESİ REDDETTİ

İsrail hükümeti, BM Acil Yardım Koordinatörü Jan Egeland’ın, tahliye işlemleri ve yardım çalışmaları için 72 saatlik ateşkes talebini reddetti.

Hükümet sözcüsü Avi Pazner, geçici bir ateşkese gerek olmadığını, sorunun tamamen farklı olduğunu belirtti. İsrail’in zaten güvenli geçiş bölgeleri oluşturduğunu kaydeden Pazner, Hizbullah gerillalarının insani kriz yaratmak için bu yolları kapattığını iddia etti.
       
”26 HİZBULLAH SAVAŞÇISI ÖLDÜRÜLDÜ”

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan’ın güneyinde, Hizbullah’ın güçlü kalesi konumundaki Bint Cbeyl çevresinde çıkan çatışmalarda, 26 Hizbullah savaşçısının öldüğü duyuruldu. Çatışmaların halen sürdüğünü belirten İsrail ordu sözcüsü, İsrail tarafının kayıpları konusunda bir açıklamada bulunmadı.

Hizbullah, İsrail’i, örgütün moralini bozmak amacıyla, ölen Hizbullah savaşçılarının sayısını şişirmekle suçluyor ve çatışmalarda şimdiye dek toplam 31 Hizbullah savaşçısının öldüğünü öne sürüyor.

Öte yandan 7 İsrail tankının bugün şafaktan önce Gazze Şeridi’ne girdiği bildirildi.

LÜBNAN’DA 600’DEN FAZLA SİVİL ÖLDÜ

Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre, İsrail saldırıları 600’den fazla sivilin ölümüne neden olduğu.

BM Güvenlik Konseyi’ni 18. gününe giren çatışmaların yol açtığı insani krizle ilgili bilgilendiren BM Acil Yardım Koordinatörü Jan Egeland, sivil kurbanların çoğunu kadın ve çocukların oluşturduğunu söyledi. Egeland, kurtarma ekiplerinin henüz ulaşmadığı kesimlerdeki bina enkazlarındaki cesetlerin çıkarılmasıyla, toplam kayıp sayısının artacağına işaret etti.

AÇIK GAZETE: ÇOKULUSULU GÜÇ İSRAİL’İ KORUMAYA YÖNELİK…

Lübnan’ı İsrail’in yıkmasına izin veren ABD şimdi ”çokuluslu güç”ü Lübnan-İsrail sınırına set çekerek İsrail’in güvenliğini sağlamayı planlıyor. Ayrıca Lübnan’ı inşa etmek için de çokuluslu şirketleri Lübnan’ı adres olarak gösteriyor.

ABD Başkanı George Bush, Lübnan’da yalnızca yıkılan yerlerin yeniden inşası değil, kendi istekleri doğrultusunda kalıcı barışı sağlayabilecek Lübnan yönetimi istediklerini de açıkca söyledi.
 
ABD’nin İsrail aracılığıyla Ortadoğu’da başlattığı operasyon müttefiki İngiltere Başbakan’ı Tony Blair’in kamuoyu desteğini heyelana uğrattı ayrıca Ortadoğu’ya atılan her bomba ABD’ye nefret yatırımına dönüştü… Yalnız Ortadoğu’yu değil bölgedeki işgalcileri ve olası çokuluslu gücü de karanlık günlerin beklediği düşünülebilir…”
1133200cookie-checkRice yine Ortadoğu’da…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.