‘Riskli havayolu firmaları açıklansın’

İngiltere’de yayımlanan Daily Telegraph gazetesindeki habere göre İngiliz hükümeti bu çabalarıyla, uçuş güvenliği yetersiz olan havayolu şirketlerinin Avrupa çapında teşhir edilmesini amaçlıyor.
     
YASAKLILAR LİSTESİ


Gazetedeki haberde, İngiliz Ulaştırma Bakanlığı’nın internet sitesinde yasaklı havayolu şirketlerinin isimlerinin yayımlandığı belirtilirken, aynı politikanın Avrupa Birliği içindeki başka ülkelerde benimsenmediği ifade edildi.


Bazı ülkelerdeki ticari gizlilik kanunlarının, riskli taşımacılık yapan havayolu şirketlerinin isimlerinin hükümetler tarafından açıklanmasını engellediğini vurgulayan Daily Telegraph, İngiltere’nin, diğer Avrupa ülkelerinin de kendi uygulamasına benzer politikaları yürürlüğe koymasını istediğini yazdı. Bunun hayata geçirilmesi durumunda, herhangi bir Avrupa Birliği hükümeti tarafından uçuş yasağı getirilen havayolu şirketinin, bütün üye ülkelerde kamuoyuna açıklanması gerekecek.
     
6 ŞİRKETE YASAK


Haberde, Ekvador Ginesi, Liberya, Tacikistan, Sierra Leone, Moritanya ve Swaziland’a kayıtlı havayolu şirketlerine ait uçakların İngiliz hava sahasına kabul edilmediği belirtilirken, söz konusu hükümetlerin uyguladığı uçuş güvenliği politikalarının yetersizliği buna gerekçe gösterildi.


İngiliz Seyahat Acentaları Birliği’nin bir sözcüsü de, tur operatörlerinin güvenlikle ilgili yasal sorumluluğu bulunduğunu, bu nedenle de yasaklı havayolu şirketlerinin uçaklarını zaten kullanmayacağını söyledi.

780890cookie-check‘Riskli havayolu firmaları açıklansın’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.