Ürkütücü şüphe

Suruç’ta düzenlenen bombalı saldırı anında görüntü çeken Kürt yönetmen Garip Çelik, o anları anlattı.
Paylaş
Kaydet Kaydettiklerim Zaman Tüneli Tünel amblem
Bunlarla da ilgilenebilirsiniz
Şanlıurfa’da patlama! Olay yerinden ilk görüntüler
Saldırıya hedef olan federasyondan açıklama
Şanlıurfa’da patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var
cumhuriyet.com.tr Yayınlanma tarihi: 20 Temmuz 2015 Pazartesi

Patlamanın basın açıklamasının yapıldığı grubun içinden meydana geldiğini belirten Çelik, kitleye sızmış 16 yaşında bir kadından söz edildiğine dikkat çekti. Çelik, saldırının organize ve profesyonelce yapıldığını vurgulayarak IŞİD’i işaret etti.

Patlama kitle içinden geldi

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ile birlikte İstanbul’dan Suruç’a yola çıkanlardan birisi de yönetmen Garip Çelik’ti.

Belgesel çekmek için Kobanê’ye gitmek isteyen Çelik, yaşananları şöyle anlattı:

“Sabah Amara Kültür Merkezi’nin bahçesinde kahvaltımızı yaptık. Daha sonra yasal işlemler için kaymakamlığa başvurulacaktı. Kimlik fotokopileri toplandı ve kitleyi bilgilendirmek üzere Amara Kültür Merkezi’nin önünde toplanıldı.

Burada basın açıklaması yapıldı. Ben o esnada basının bulunduğu noktadan çekim yapıyordum. Kitle ve bizim aramamızda 2-3 metre vardı. Kobanê’de görev dağılıma ilişkin konuşma yapılıp, basın açıklaması biterken korkunç bir patlama meydana geldi. Öyle şiddetliydi ki, bacaklar, kollar üzerimize uçuştu. Cesetler paramparça olmuştu. Her yerde yaralı ve vücutları paramparça olmuştu.”

“Tüm otobüsleri didik didik arayan polis biz otobüsümüzü aramadı”

Patlamanın basın açıklaması yapan kitlenin ortasında meydana geldiğini, adeta kitleyi yardığını belirten Çelik,“Kitleye sızmış 16 yaşında bir kadından söz ediliyor” dedi. İlginç bir şekilde polisin olay yerinde görünmediğini ancak patlama sonrası olay yerine gelerek toplanan halka saldırdığını belirten Çelik, ambulansların da çok geç geldiğini, o nedenle birçok yaralının sivil araçlarla hastaneye kaldırıldığını vurguladı.

Suruç’a ilk giren otobüste olduğunu, ancak güvenlik tarafından hiç aranmazken, kendilerinden sonra gelen otobüslerin teker teker didik didik arandığına dikkat çekerek, “Bu önemli dikkatimi çekti” dedi.

(Zeynep Kuray | BirGün)

1458240cookie-checkÜrkütücü şüphe

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.