İrlanda’da soygun tartışması büyüyor

Geçen Aralık ayında İrlanda’daki Nothern Bank’ta 26 milyon Sterlin (yaklaşık 50 milyon Dolar) soyulmuştu. Polis soygundan IRA’yı sorumlu tutmuş, İrlanda’daki barış görüşmeleri de soygun suçlaması nedeniyle sekteye uğramıştı. IRA, suçlamalar karşısında soygunla hiç bir ilgisinin olmadığını açıkladı.


IMC, raporunu gizli servis istihbaratına dayanarak hazırladığını açıkladı. Raporda IRA’nın banka soygunu öncesinde de Dunmurry’de alış veriş merkezi Makro ve Strabane’de Iceland dondurulmuş yiyecek satış yeri ile Belfast’da 2 milyon Sterlin değerindeki sigara soygununu gerçekleştirdiği de öne sürüldü. 


IRA: BİZ YAPMADIK


Barış Masasında Sinn Fein’in karşısında oturan kraliyetçi partiler de IMC Raporu’na dayanarak Sinn Fein’in silahlı suça karştığı konusunda suçlamalarını sürdürdüler.


Rapor konusunda görüşlerini açıklayan Sinn Fein lideri Gerry Adams,  IMC’nin bağımsız bir komisyon olmadığını ve hükümetin istemi doğrultusunda senaryo yazdığını söyledi. Sinn Fein Başkanı İrlanda Başbakanı Bertie Ahern’inin suçlamalarına karşı “Ya kanıtla ya da çeneni kapat” diyerek sert bir mesaj gönderdi.


AÇIK GAZETE: IMC Raporu dayanak gösterilerek Sinn Fein liderleri tutuklanmaya kalkışılırsa, barış masasında kendisine şart koşulan “silah bırakma” şartını yerine getirmeyeceğini açıklayan IRA, bir adım daha öteye giderek ateşkesi bozabilir.


Kraliyetçi partilerin sert açıklamaları ve IMC Raporu ilişkileri giderek gerdiği söylenebilir…


 

778100cookie-checkİrlanda’da soygun tartışması büyüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.