İrlanda’da vurulan bir asker Türk kökenli

Azimkar’ın Türk asıllı bir İngiltere vatandaşı olduğu tahmin ediliyor. Bakanlık açıklamasında diğer askerin ise, Mark Quinsey olduğu bildirildi.

Savunma Bakanlığı sözcüsü, Azimkar’ın Türk asıllı olup olmadığı yolundaki soruları ”öyle olduğunu tahmin ediyorum, ancak bu konuda doğrulanmış bir bilgiye sahip değilim” diye yanıtladı.

Her iki askerin de 38. istihkam alayından oldukları belirtilirken, Azimkar’ın 21, Quinsey’in ise 23 yaşında oldukları kaydedildi.

Massareene askeri birliğinin nizamiyesinde nöbet tuttukları sırada öldürülen Cengiz Azimkar’ın Londralı olduğu ve İstihkam Alayına 2005 yılında katıldığı belirtildi. Açıklamada Azimkar’dan ”son derece neşeli, şakacı bir askerdi ve son derece yetenekli bir futbolcuydu” diye söz edildi.

25. Bölük komutanı Komutanı Binbaşı Darren Woods da Bölük olarak Azimkar’ın ölümünden duydukları büyük üzüntüyü dile getirirken, ”o gerçek bir profesyonel asker, iyi bir silah arkadaşı ve herkesin dostuydu. Onun öldüğü günü her zaman büyük bir acıyla hatırlayacağız. Onun gibi bir askere komutanlık yapmak gerçek bir ayrıcalıktı, bunu her zaman gururla anımsayacağım” dedi.

Birminghamlı olan Quinsey’in de orduya 19 yaşındayken katıldığı ve çok iyi bir asker olarak bilindiği açıklandı.

1190680cookie-checkİrlanda’da vurulan bir asker Türk kökenli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.