İrlanda’da vurulan Türk asıllı askere tören

Kuzey İrlanda’da County Antrim’deki Massareene askeri üssüne düzenlenen silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitiren iki askerden biri olan Kıbrıslı Türk Cengiz Patrick Azimkar’ın cenaze töreni, Londra’nın merkezindeki Wellington Kışlası içinde bulunan “Guards Chapel” adlı kilisede yapıldı.

Babası Mehmet Azimkar Kıbrıslı Türk, annesi Geraldine Ferguson ise İrlanda asıllı bir hristiyan olan Cengiz Azimkar için düzenlenen törene genç askerin ailesi ve yakınlarıyla, kalabalık bir topluluk katıldı. Törende Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği ve KKTC’nin Londra Temsilciliği’nden yetkililer de hazır bulundu.

Azimkar’ın cenaze arabasında getirilen naaşı, tören kıtası tarafından karşılandı ve askerlerin omuzlarında kiliseye sokuldu.

Cenaze töreni sırasında konuşan 38. Alay Komutanı Roger Lewis, çok iyi bir asker, güler yüzlü ve herkes tarafından sevilen bir genç olan Azimkar;ın ölümünden duydukları büyük üzüntüyü dile getirdi.

Lewis, Azimkar’ın acı ölümü gerçekleşmemiş olsa, şu günlerde Afganistan;da görev yapıyor olacağına” dikkat çekti, “Azimkar’ın acılı ailesini ondan bir yadigar olarak koruyacaklarını” belirtti.

Azimkar’ın ailesi tarafından yayımlanan mesajda da, “güzel oğlumuz Patrick’in ölümü bizi tümüyle büyük bir acıya boğdu. Oğlumuzu bizden alan bu anlamsız cinayetin yarattığı acıyı tarifin imkanı yok. Patrick cömert, sadık ve hassas bir genç askerdi. Bu acılı dönem boyunca bize verilen desteğe teşekkür ederiz” denildi.   

Massareene Üssünün kapısında, ısmarladıkları pizzayı teslim aldıkları sırada, Gerçek Ira adlı örgütün düzenlediği silahlı saldırıya kurban giden Cengiz Patrick Azimkar ve silah arkadaşı Mark Guinsey’in Afganistan’daki Helmand bölgesinde görev yapmak üzere bu ülkeye gitmeye hazırlandıkları açıklanmıştı.

38. Alayda görev yapan 21 yaşındaki Cengiz Patrick Azimkar ve Mark Quinsey, 7 Mart günü Massareene kışlasına düzenlenen ve teröristlerin otomatik silahlarıyla 30 saniyede 60 mermi sıktıkları saldırı sonucu yaşamlarını yitirmişti.

IRA’nın barış sürecine dahil olup, ateşkes ilan etmesinin ardından örgütten kopan teröristlerin oluşturduğu şiddet yanlısı tutumuyla tanınan, “Gerçek IRA” adlı örgüt, cinayetlerin sorumluluğunu üstlenmişti.

Azimkar ve Quinsey’in öldürülmeleriyle ilgili olarak gözaltına alınan 4 kişinin sorguları ise halen sürüyor.

1191890cookie-checkİrlanda’da vurulan Türk asıllı askere tören

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.