Robo-Prof diye adı çıktı…

Taşkın Hoca, ¨Robotların gelecekte nasıl yaşayacağımızı değiştirecek şeyler yapmaya devam edeceğine inanıyorum¨ diyerek, çalışmalarına, ABD’nin ünyaca ünlü Worcester Politeknik Enstitüsü-WPI adlı eğitim ve bilim kurumunda hız verdi. Yaptığı, ürettiği, tasarladığı robotlar Amerikan Uzay Enstitüsü NASA tarafından kapış kapış rağbet gören Padır Hoca’nın adı şu sıralarda ABD basınında yer almaya başladı.

Robotlar üzerine yaptığı çalışmalarla başta NASA olmak üzere hem kamu kuruluşlarında, üniversitelerde, ayrıca özel sektörün ilgili alanlarında Taşkın Padır hocanın adı böylece baş köşeye yerleşti. ABD’nin Uzay Araştırma kuruluşu bir yana, ayrıca NSF-Amerikan Ulusal Bilim Vakfı ve AFRL-Amerikan Hava Kuvvetleri Araştırma Dairesi gibi federal birimler Taşkın Padır hocanın kapısından şu sıralarda ayrılmıyor.

Taşkın Padır’ın Mathworks, AGCO, Clearpath Robotics, Maxon Motor, Igus, Adept Mobile Robots ve Draper Labarotary gibi özel şirketlerin robotlara ait araştırmalarına da cevap verdiği, görevli bulunduğu üniversitesi WPI tarafından açıklandı.

Türkiye’de ODTÜ’den elektronik mühendisi olarak mezun olup ABD’nin teknik anlamda en büyük üniversitelerinden PURDUE’de doktora düzeyinde eğitimini sürdürmüş Taşkın Hoca’nın robotlara gösterdiği bu yoğun ilgi yüzünden adı bilim dünyasında Robocop’u anıştıracak bir biçimde Robo-Prof’a çıktı.

1548730cookie-checkRobo-Prof diye adı çıktı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.