Roj Tv’ye çıkana ceza mı geliyor?

Kürt televizyonu Roj Tv’nin kapatılması için Danimarka ve uluslararası alanda girişimlerinden sonuç almayan Hükümetin bu kanala çıkan ya da telefonla bağlantı kuran herkesi cezalandırma yoluna gideceği  öne sürüldü.


PKK ile yakınlığı bilinen FNA Haber Ajansı’nın iddiasına göre, Hükümet, Roj Tv’ye karşı yeni bir konsept belirledi. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’nun (TMYK) belirlediği 61 maddelik eylem planına  göre Roj Tv’ye çıkan herkes hakkında dava açılacak


Plan gereğince, Roj Tv’ye Türkiye’den telefonla bağlanan, ya da stüdyo konuğu olarak çıkan herkes hakkında dava açılacak.


Ajansın iddiasına göre, geçen hafta yapılan TMYK toplantısında kararlaştırılan 61 maddelik eylem planına göre öncelikli olarak Roj programlarına Türkiye’den katılacaklara ‘terör’ cezası verilmesi öngörülüyor. Roj TV’ye çıkacak siyasetçi, akademisyen, yazar, şarkıcı, sanatçı, sıradan vatandaşlara kadar herkese ceza verilebilecek.


Planda yeralan “Bilgi edinme faaliyetleri”ni MGK Genel Sekreterliği Seferberlik ve Savaş Hazırlıkları Planlama Dairesi bünyesindeki İç Güvenlik Grubu yürütecek. Bilgi edinme faaliyetleri konusunda İçişleri Bakanlığı bünyesinde geçen yıl 81 ilde oluşturulan “Toplumla İlişkiler Bürosu” aktif rol alacak.

1028430cookie-checkRoj Tv’ye çıkana ceza mı geliyor?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.