“Romanlarımdaki kadınlar karanlık yanlarıyla güçlüler”

Gazeteci-yazar Şenay Ordu Londra’da yaşayan farklı sosyal sınıftan iki kadının hikâyesi üzerinden heyecanlı bir psikolojik- gerilim romanına imza attı. Birleşik Krallık Suç Yazarları Derneği CWA (The Crime Writers’ Association) üyesi Ordu, yeni romanı ‘Bana Vera De’ de başrolü kadınlara veriyor. Şenay Ordu “Kadın karakterlerimi yazarken  ‘kahraman’ yaratmamaya, kusurlarını ortaya çıkarmaya özen gösteriyorum. Buna rağmen naif ve karanlık yanlarıyla bile güçlüler. Çünkü riyakar değil, en başta kendilerine dürüstler” diyor.

Yaşamını Londra’da sürdüren gazeteci yazar Şenay Ordu, ilk romanı ‘Dilnişin’den sonra yeni romanını da psikolojik gerilim türünde kaleme aldı. Kadın gerilim yazarı olmanın günümüzde halâ şaşkınlıkla karşılandığını söyleyen Ordu, “Gerilim romanı okuyucularının yüzde 80’ini kadın okurlar oluştuyor. Neden gerilim yazarlarında da çoğunluk kadınlara geçmesin?” diye soruyor.

Gazeteci-yazar Şenay Ordu

2014 yılında Gillian Flynn imzasıyla yayınlanan Kayıp Kız (Gone Girl) romanından sonra kadın gerilim yazarlarına ve psikolojik gerilim romanlarına ilginin çoğaldığını söyleyen Şenay Ordu “Kayıp Kız’a kadar yazarlardan daha çok kahraman polis/dedektif serisi olacak gerilim romanları bekleniyordu. Oyuna giren kadın yazarların başarı grafiğiyle beraber gerilimde duygusal şiddetin de yoğunluğu arttı” diyor ve devam ediyor:

“Kadın gerilim yazarları elbette hep vardı. Agatha Christie, Patricia Highsmith, Ruth Rendell ve P.D. James kadın-erkek tüm gerilim yazarlarının mentorları oldular. Ama yayıncılar kadın okurun korkusunu, gerilimini kadın yazarların daha iyi anlatacağını son 5-10 yılda fark etmeye başladılar. Dünyada yayıncı bulmak isteyen pek çok erkek gerilim yazarının cinsiyetsiz isimler seçmeye başladığı konuşuluyor.”

Birleşik Krallık Suç Yazarları Derneği CWA (The Crime Writers’ Association) üyesi Ordu, “Gerilim romanı okuyucusunun duygusal ve yaratıcı zekası çok yüksek. Romanlarımı yazarken okuyucularımın benden zeki olduklarını düşünerek, en az 7 draft yaparak romanı tamamlıyorum” diyor.

Gazeteci-yazar Şenay Ordu’nun romanı “Bana Vera De”

Zengin yan karakterler dikkat çekiyor

Fulham’da bir apartman dairesine kapatılmış Evin gerçekle kâbusun iç içe geçtiği tutsak bir hayat yaşamaktadır. Bu arada Kuzey Londra’da oturan ve hayatından memnun olmayan sekreter Nesteren patronu Refik Bey’e kalbini kaptırmıştır. Eğitimli, kültürlü, yakışıklı Refik’e hayran olmayan yoktur. Nesteren’in ev arkadaşı “Black Diamond” lakaplı Belkıs onu bu sevdadan vazgeçirmeye çalışsa da başaramaz ve Nesteren’in Refik’i “çözme” ısrarı bambaşka sırları ortaya çıkarır… Doğan Kitap etiketiyle yayımlanan ‘Bana Vera De’ birbirinden çok farklı iki kadının hikâyesi üzerinden zengin yan karakterlere açılan ve merakla okunan bir psikolojik gerilim.

2481450cookie-check“Romanlarımdaki kadınlar karanlık yanlarıyla güçlüler”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.