ÖRP’de ölüm kalım seçeneği

Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP), Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde çok büyük bir şans yakalamışa benziyor. Bu düşüncemi ÖRP Başkanı Turgay Avcı’ya da haftalar öncesinden bizzat ilettim. Ne var ki, ÖRP’de bu şansın Turgay Avcı dışında herkes farkında. ÖRP Başkanı Turgay Avcı, CTP destekli Mehmet Ali Talat’a destek vermek için binbir çeşit oyun içine girer mi göreceğiz. Eğer bu oyuna girerse, bu oyunları kendi başına, diğer ÖRP kurmaylarından gizli olarak yürütmek durumunda kalabilir. Çünkü, ÖRP kurmaylarının gönlünde koalisyon ortaklığı ve Başbakan Eroğlu’na destek vermek şeçeneği ağır basıyor.

Dikkat edilirse, Turgay Avcı’ya artık ÖRP lideri demiyorum, çünkü ÖRP içinde liderlik foksiyonunu tamamen kaybetme noktasına gelebilir. Yanlış bir karar, ÖRP iel birlikte Turgay Avcı’yı da siyaset sahnesinin dışına itebilecektir.

Birkaç gündür ÖRP içinde çok etkili ve ÖRP tabanını kontrol altında tutan kurmaylarla görüşme halindeyim. Hepsinin ortak görüşü, UBP adayı Başbakan Derviş Eroğlu’na destek olarak Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Hükğümet ortaklığını garantilemek. Ne var ki, Başkanları Turgay Avcı’nın tek başına yaptığı girişimlerden hiçbirisinin haberi yok. Turgay Avcı, partisinin kurmay heyetini devre dışı bırakarak Talat’a destek vermek üzere oyunlar içine girebilir. Bu konuda duyum alırsanm buradan açıklayacağım.

ÖRP, parti olarak kararını vermese de Turgay Avcı’nın CTP destekli Talat’a destek vereceğini haftalar öncesinden ileri sürüyorum. Umarım yanılırım. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde haftalar öncesinden söylediklerim bir bir gerçekleşiyor, ÖRP konusunda yanılmak istiyorum.

ÖRP, hagi mantıkla, UBP ile sıcak ilişkiler kurmak ve koalisyon ortaklığı seçeneği dururken kaybedecek bir adaya, CTP destekli Talat’a destek verecek diye düşünenleriniz olduğunu biliyorum. Bu düşünceyi, ÖRP kurmaylarının hemen hepsi de paylaşıyor diye düşünüyorum. Sadece Turgay Avcı bu düşünceyi paylaşmıyor. Turgay Avcı, koalisyon ortaklığını riske atıp Talat’a destek verse de ÖRP seçmeni ve kurmayları blok olarak Başbakan Eroğlu’nun yanında yer alacak. Bundan en küçük bir şüphem bulunmuyor. Bu konuda çok ciddi duyumlarım var.

ÖRP’nin kararı çok kritik bir karar olacak. Ya kaybedecek adaya, KKTC kurulduğunda ağlayan adaya destek olup siyaseten yok olacaklar ya da kazanacak adaya, KKTC’yi yüceltecek olan Başbakan Eroğlu’na destek vererek kolasiyonla Hükümete ortak olup güçlenecek ve kalıcılaşacaklar. Bu iki seçenek, ölüm ve kalım seçeneğidir.

Buradan, ÖRP Başkanı Turgay Avcı’ya son bir çağrı yapmak istiyorum. ÖRP tabanına, ÖRP kurmaylarına ve koalisyon seçeneğine sırtını dönerek küçük hesaplarla yanlış bir karar vermemeli. Bu karar, kendisinin liderliğini, siyasi geleceğini ve partisinin gelecekte varolup olmamasını yakından ilgilendirmektedir. Siyasetin ÖRP’ye ve Turgay Avcı’ya ihtiyacı vardır.

ÖRP Başkanı Turgay Avcı yakın zamanda Ankara yoluna düşerse, o zaman anlayacağız ki, CTP destekli Talat’a desteğini Ankara’ya bildirecek ve Ankara destekliyor mazeretine sığınarak tabanını ve örgütünü ikan etmeye çalışaşacak. İşte o zaman, herkes bildiklerini seçmenle paylaşacak ve Turgay Avcı’nın bu taktiği sonuç vermeyecektir. Göreceksiniz!

Siyaset önümüzdeki günlerde daha da ısınacak. Bekleyip göreceksiniz.

671410cookie-checkÖRP’de ölüm kalım seçeneği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.