RTÜK’ten ‘Kanal yedi’ye inceleme

Akman, daha önce yöneticisi olduğu kanalın incelenmesi için evet oyu kullandı. 


RTÜK yasasının televizyonların, ticaret, bankacılık ve finans sektöründe faaliyette bulunmasını yasaklamasına karşın, yasaya uymadığı gerekçesiyle, Kanal7 hakkında inceleme başlatıldı. RTÜK toplantısında, Kanal 7’nin durumunun, İzin ve Tahsisler Dairesi’nde incelenmesi kararlaştırıldı. Bu karara CHP kontenjanından seçilen üç RTÜK üyesinin yanı sıra Başkan Zahid Akman ve AKP kontenjanından seçilen üyelerin de onay verdiği öğrenildi.


İncelemeyi yapacak İzin ve Tahsisler Dairesi’nin hazırlayacağı rapora göre, Kanal 7’nin ticari faaliyette bulunduğunu kanıtlanırsa, RTÜK yasasının ilgili maddesine göre bu kanala verilen frekans tahsisi iptali edilecek. İptal isteminin RTÜK toplantısında oy çokluğu ile reddedilmesi durumunda dahi idari mahkemeye gidilerek frekans tahsisi iptali sonuca bağlanıyor.


KANAL 7 YURTDIŞINDA FAİZ PARA TOPLAMIŞ


RTÜK’e yapılan bir başvuruda, Frankfurt Mahkemesi’nin mahkumiyet kararı verdiği Deniz Feneri e.V. isimli derneğin Türkiye ayağı olduğu söylenen Kanal 7’nin, kar payı vaadiyle yurtdışında faizsiz para topladığı iddia edilmişti. Bu iddia, elinde 50 bin dolarlık hissesi olan ortaklardan birinin kar payı almak için açtığı davayla ortaya çıkmıştı.


Kanal 7’nin ticari işletmesi olan Yeni Dünya Yayıncılık Şirketi’nin, Almanya’da, kâr payı vaadi ile hisse senedi dağıttı, kâr payı kuponu ve yeni pay alma kuponları sattığı, dava açan “ortaklar”dan birinin elindeki hisse senetlerinin de şirketin o dönemdeki yönetim kurulu başkanı Recai Kutan ile yönetim kurulu başkan yardımcısı Haşim Bayram tarafından tasdik edildiği ifade edilmişti. Ancak şirketin vaat ettiği kâr payını alamayan Almanya’daki vatandaş, avukatı aracılığıyla İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak, kendisine 1993-2002 yılları arasında kâr payı kuponu verildiğini ancak hiçbir dönem kâr payı alamadığını belirtmişti.

1067860cookie-checkRTÜK’ten ‘Kanal yedi’ye inceleme

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.