RTÜK’ten kanallara “sigara cezası”

RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, kurulun 28 Ocak 2010 tarihli toplantısında, yayınladıkları film ve dizi filmlerdeki sigaralı sahnelerini kamufle etmeyen CNBC-e, E2, Goldmax-2, FX ve Salon1 Turkcell’e 50’şer bin lira, iki ayrı ihlalden dolayı MGM’ye 100 bin lira ve Antep Mega TV’ye 1000 lira idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

MÜSTEHCAN İFADELER

Üst Kurul, programlardaki müstehcen ifadeler nedeniyle de kuruluşlara müeyyide uygulanmasına da karar verdi.
Bu kapsamda, ATV ve ATV Avrupa’da yayımlanan ”Es-Es” adlı dizi ve TV8’de yayımlanan ”Mean Creek” adlı filmde geçen bazı müstehcen ifadeler nedeniyle kanalların uyarılması kararlaştırıldı.

Ayrıca, kurul, ”Gazor” ve ”Ceyhun Yılmaz Show” adlı programlarda yer alan müstehcen ifadeler nedeniyle Best Fm’in uyarılmasına karar verdi.

HABER BÜLTENLERİNDE İNSANLIK ONURUNA SAYGI

RTÜK, Show TV, Show Türk ve Flash TV haber bültenlerinde ”insanlık onuruna ve insan haklarına saygılı olunması” ilkesinin ihlal edildiği gerekçesiyle ilgili kuruluşlardan savunma istedi.

Kurul, ”Aile Mahkemesi” adlı programda yayımlanan bazı görüntülerle ”Gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedeleyecek türden programların, bunların seyredebileceği zaman ve saatlerde yayınlanmaması” ilkesini ihlal eden STV’nin uyarılmasını kararlaştırdı.

Üst Kurul, ”Selma ile Yıldızlar Alemi” adlı programda fal bakılması nedeniyle Tempo Tatlıses TV’nin de uyarılmasına karar verdi.

KARİKATÜR: Kamil Yavuz

773970cookie-checkRTÜK’ten kanallara “sigara cezası”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.