Rum basını: Talat B Planı ile döndü

POLİTİS ve diğer gazeteler; Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Türkiye ziyaretine ilişkin değerlendirmelere yer verdiler.


POLİTİS, “Müzakereler İçin Kağıtları Hazırlıyorlar – Talat Türkiye’den ‘B Planı’ İle Döndü” başlıkları altında, manşetten verdiği haberinde, Kıbrıs’taki iki tarafın, yakın zamanda başlaması beklenen müzakerelere ilişkin kağıtlarını hazırlamaya giriştiklerini belirterek, Rum Yönetimi Başkanlığı’na Dimitris Hristofyas’ın seçilmesi üzerine, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Ankara ziyaretinden “B Planı” ile döndüğünü iddia etti.


Gazete, haberinde şunları ileri sürdü: “Mehmet Ali Talat Ankara’dan, Dimitris Hristofyas’ın Devlet Başkanlığı’na seçilmesinin ardından uygulamaya konacak B Planı ile döndü. Türlerin ilk planı Tasos Papadopulos’un yeniden başkan seçilmesi ve bunun akabinde izlenecek düzey yükseltme hareketlerine ilişkindi.”


Gazete, “B Planı” çerçevesinde Türk tarafının, Annan Planı temelinde hareket edeceğini ve “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” devamı olan bir federasyonun değil yeni bir devletin kurulması talebinde bulunacağını savundu.


Diğer gazeteler ise, Cumhurbaşkanı Talat’ın Ankara ziyaretine ilişkin haberlerinde, şu başlıkları kullandılar:


FİLELEFTHEROS: “ ‘Kırmızı Çizgiler’ Nakaratı – Ankara ve Talat Gelişmeler Işığında Taktikleri Konusunda Anlaştılar”.
 HARAVGİ: “Talat Müzakerelere Hazır Olduğunu Açıklıyor”.
 ALİTHİA: “Talat: Ankara’dan Talimat”.
 SİMERİNİ: “Talat İçin 8 Temmuz Diken”.
 MAHİ: “Talat Talimat Aldı ve İşgal Bölgelerine Döndü”.

706770cookie-checkRum basını: Talat B Planı ile döndü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.