Rum basınından seçmeler / 27 Mayıs 2005

HRİSOSTOMİDİS: “MÜLK KONUSU KİŞİSEL HAKTIR”
MAHİ, Rum Hükümet Sözcüsü Kipros Hrisostomidis’in, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın mülk sorununun mahkemeler aracılığıyla değil, Kıbrıs sorununun bütünlüklü çözümü çerçevesinde halledilebileceği yönündeki açıklamasını yorumlayarak, göçmenlerin mülk konusunun kişiye ait bir hak olduğu, hiç kimsenin buna müdahale edemeyeceği gibi kişisel hakların yerine getirilmesini engellemesinin de mümkün olmadığı yönünde açıklama yaptığını açıkladı.


MEZAR KAZILARI BAŞLIYOR
MAHİ kayıpların tespit edilmesi amacıyla antropolog ve adli tabiplerden oluşan uzman bir heyetin yakında Kıbrıs’a geleceğini açıkladı.


SAHTE VİZE İZNİ HAZIRLAYAN RUM
POLİTİS ve diğer gazetelr, Rum Polisi’nin “Kıbrıs Cumhuriyeti” topraklarına sahte giriş vizesi veren 42 yaşındaki Larnakalı Luis Violettis’i tutukladığını belirttiler.


TÜRKİYELİ’YE 5 YIL HAPİS
MAHİ ve diğer gazeteler, Lefkoşa Rum Ağır Ceza Mahkemesi’nin Haziran 2004’te taksi şoförü Petros Pelpayisiotis’i soymak suçundan yargılanan Tayfun Şirin (35) isimli Türkiyeliye 5 yıl hapis cezası verdiğini belirttiler.


İNTERPOL TOPLANTISI SÜRÜYOR
Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen 34. Avrupa Bölgesel İnterpol toplantısı çerçevesinde basın toplantısı düzenleyen İnterpol Yürütme Müdürü Jean-Michel Louboutin Interpolün yeni iletişim sistemiyle (1-24/7) son yıllarda tutuklanan kişilerin yüzde 80 oranında arttığını söyledi.


ZORUNLU EMEKLİ OLAN SUBAYLARA 1 MİLYON KL TAZMİNAT
FİLELEFTHEROS, Rum Bakanlar Kurulu’nun zorunlu olarak emekliye sevk edilen ve açtıkları davayı kazanan RMMO subaylarına verilecek olan toplam bir milyon 32 bin KL’lik tazminat miktarını onayladığını bildirdi.


HAVALİMANLARINDA GREV
MAHİ ve diğer gazeteler, Baf ve Larnaka Havalimanlarında çalışan havalimanı memurlarının dün iki saatlik grev yapması sonucu seferlerin aksadığını belirttiler.


İNGİLİZİN EVİNİ SOYDULAR
FİLELEFTHEROS, Ay Athanasiu’da ikamet etmekte olan İngiliz’e ait eve Çarşamba akşamı giren hırsızların yaklaşık 30 bin KL değerinde antika eşya ve mücevherat çaldıklarını bildirdi.


GÜNEY’DE HER YIL 7 BİN KÜRTAJ
ALİTHİA, DİKO Milletvekili Athina Kiriakidu’nun açıklamasına dayanarak Güney Kıbrıs’ta her yıl 7 bin kürtaj yapıldığını bildirdi.

679780cookie-checkRum basınından seçmeler / 27 Mayıs 2005

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.