Rum Hava Yolları inişte…

Politis gazetesi, AB’a gönderilen “kurtarma planının” AB tarafından onay görmemesi durumunda ulusal hava yolu şirketinin kapanabileceğini veya alıcı varsa başkalarına satılabileceğini yazdı. Gazeteye göre; Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos’un dünkü açıklamasında şirketin satılabileceğini söylemesi yoğun tepkilere neden oldu. İlk tepki de Kıbrıs Rum Hava Yolları’nda çalışanlardan ve sendikalardan geldi.


Öte yandan AKEL  “Kıbrıs Hava Yolları’nın” devlet hava yolu şirketi olduğunu ve hayatta tutulması gerektiğini açıkladı. AKEL Genel Sekreteri ve Meclis Başkanı Dimitris Hristofyas, Papadopulos’un açıklamasının “hükümetin Hava Yolları’nı bir düzene sokmak için uğraştığının işareti olduğunu” belirtti.


Haravgi gazetesi ise gelecek haftadan itibaren şirketi bataktan kurtarma planları arasında çalışanların maaşlarında dörtte birlik kesinti, bazı kadroların kaldırılması gibi önlemler alınabileceğini öne sürdü.


Alithia da “Başkanlık Köşkünden Satış İlanı… Hiç Kimseye Hesap Vermeden Cumhurbaşkanı Kıbrıs Hava Yollarını Haraç Mezat Satışa Çıkardı” başlığıyla konuya eleştirel yaklaştı. Gazete alıcı çıkması durumunda Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos’un satmaya niyetli olduğunu öne sürdü.

683670cookie-checkRum Hava Yolları inişte…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.