Rum havayolları İstanbul’a uçtu…

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın uluslararası izolasyonu deldiği Türkiye aktarmalı seferler yöntemini kullanacak olan Hellas Jet Havayolları, Rodos aktarmasında ‘kod’ değiştirerek İstanbul’a uçarak Türkiye’nin Rum kesimine koyduğu yasağı delmiş oldu.


“Hellas Jet Havayolları” bu yöntemle İstanbul’a 2 ve 9 Mayıs tarihleri arasında uçtuğu belirtildi. Türkiye, Kıbrıs Rum Kesimi’ni tanımadığı için Larnaka ya da Baf havalimanlarından kalkan Rum veya yabancı şirket uçaklarına Türk hava sahasını açmıyordu.


 “Hellas Jet Havayolları” İstanbul uçuşunu ekonomik krizden kurtuluş olarak görüyor. Yılda 2 milyon Avro zarar eden  “Hellas Jet Havayolları” tüm tarifeli seferlerini dün (10 Mayıs) itibarı ile iptal ettiklerini hem borsaya hem de yolculara ilan ettiler. Hellas seferler artık “Charter” veya kiralama bazında yapılacak. İstanbul’a gitmek isteyen Rum yolculardaki artış havayollarını krizden kurtarması umut ediliyor. Fener Patrikanesi ve Türkiye’nin ucuzluğu Kıbrıs’lı Rumları İstanbul’a çeken etmenler arasında yer alıyor.


Kıbrıs Rum Kesimi AB Kuralları gereği vatandaşlarının seyahat özgürlüğüne kısıtlama getiremediğinden dolayı Rumlar’ın KTHY aracılığıyla Ercan’dan İstanbul’a uçmalarından rahatsızlık duymasına karşın önlem alamıyordu. “Hellas Jet Havayolları”nın ‘kod’ değiştirme yöntemi siyasi olarak da hükümeti rahatlatıcı bir uygulama gibi görülüyor.

679140cookie-checkRum havayolları İstanbul’a uçtu…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.