Rum Kesimi 1 Ocak’ta Euro’ya katılıyor

TAK’ın aktardığına göre; Güney’deki ulusal gazete Politis, “Euro-Kemerimizi Taktık – Euro İçin Karar Düşük Tonlarla Kabul Edildi – Eurozone’a Katılıma İlişkin Mecliste Tarihi Karar” başlıklarıyla manşetten verdiği haberinde, Rum Meclisi’nin dünkü oturumunda, Güney Kıbrıs’ın 1 Ocak 2008’de Eurozone’a katılımı için gerekli olan yasaları, ret oyu veren AKEL’in dışındaki diğer parti milletvekillerinin oylarıyla kabul ettiğini yazdı.


Gazete, dünkü oturumun sakin bir ortamda geçtiğini belirtirken; DİKO, EDEK, EURO.KO ve Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi ile Ana Muhalefet Partisi DİSİ’nin milletvekillerinin verdiği 36 kabul oyuyla, yasaların kabul edildiğini vurguladı.


Gazete, Rum Ekonomi Bakanı Mihalis Sarris’in, AKEL’li milletvekillerine yönelik, ret oyu kullanmaktansa oturuma katılmamaları yönünde yaptığı çağrıya, 15 AKEL milletvekilinin uymayarak oturumda ret oyu kullandıklarının da altını çizdi.


Gazete, DİSİ Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, AKEL’in tutumunu savunduğunu ve AKEL’in aslında Euro’nun benimsenmesini değil benimsenme tarihine karşı çıktığını ifade etmesinin dikkat çekici olduğunu söylediğini kaydetti.


Diğer gazeteler, konuya ilişkin haberleri şu başlıklarla yansıttılar:


FİLELEFTHEROS: “Eurozone’a Tam Hız – AKEL Hariç Partiler Yasaları Onayladılar”.
HARAVGİ: “Herkes AKEL’in Endişelerini Anladı – Vurgunculuk Önlensin – AKEL’in Milletvekillerinin Erteleme Talepleriyle Eurozone’a Katılımımız Dün Onaylandı”.
ALİTHİA: “Kıbrıs Euro’ya AKEL Yalnızlığa”.
SİMERİNİ: “Euro’ya Katılımımızda Tarihi Oylama”.
MAHİ: “Euro’ya Yeşil Işık – 36 Lehte 15 Aleyhte Oy”.

698270cookie-checkRum Kesimi 1 Ocak’ta Euro’ya katılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.