Rum Kesimi: Annan Planını görüşelim

Rum Yönetimi Başkanı Papadopulos, plandaki değişiklik önerilerini içeren mektupları gerekli yerlere gönderdiklerini ve öne sürdükleri çerçevede Annan Planı’nı yeniden müzakere edebileceklerini açıkladı


ÇABALAR GİZLİ YÜRÜTÜLÜYOR…


Rum lider Papadopulos, çabaların gizli yürütüldüğünü bu nedenle kimlerle temas ettiklerini açıklamayacağını söyledi. Papadopulos, Kıbrıs sorununda temaslar ve yabancılar nezdinde somut önerilerle sondajlar yapmakta olduğunu ancak bunları maksatlı olarak açıklamadığını kaydetti


”ZORUNDA DEĞİLİM… ”


Papadopulos şöyle konuştu:


Annan Planı’nın revize edilmesi konusunda umutlu değilim. Buna rağmen girişimleri devam ettirmek zorundayız. Annan Planı’nda yapılmasını istediğim değişiklikleri, gereken kişilere yazılı olarak verdim. Çözüm isteyip istemediğim konusunda kimseyi ikna etmek zorunda değilim


Rum kesimindeki en yüksek tirajlı Fileleftheros gazetesine demeç veren Papadopulos, Annan Planı’nın revize edilmesi konusunda umutlu olmadığını, buna rağmen girişimleri devam ettirmek zorunda olduklarını belirtti.


Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos, Kıbrıs sorununda temaslar ve yabancılar nezdinde somut önerilerle sondajlar yapmakta olduğunu ancak bunları maksatlı olarak açıklamadığını söyledi. Annan Planı’nda yapılmasını istediği değişiklikleri, gereken kişilere yazılı olarak verdiğini söyleyen Papadopulos, “Çözüm isteyip istemediğim konusunda kimseyi ikna etmek zorunda değilim” dedi.


Fileleftheros, Rum yönetimi başkanıyla yaptığı söyleşiyi, “Yazılı Olarak ve Öneriler Verdim” Papadopulos: Temaslar ve Yabancılar Nezdinde Sondajlar Yapıyorum, Aleni Şekilde Müzakere Etmemiz Söz Konusu Değil. ‘Çözüm İsteyip İstemediğim Konusunda Kimseyi İkna Etmek Zorunda Değilim’ ” başlığıyla manşetine taşıdı.


Gazeteye göre Papadopulos, Maraş’la ilgili inisiyatifleri açıklamaktan kaçındı ve aleni bir şekilde müzakere etmesinin söz konusu olmadığını söylerken, Rum tarafının Kıbrıs sorununda ne istediğine karar vermediğini söyleyenlere karşı eleştirel tavır takındı. Papadopulos, daha önce açıklamış olduğu, Türk askerinin gitmesi, TC kökenli KKTC vatandaşları konusu, ortak ekonomi politikası vb. tezlerini hatırlattı.


Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasının kendileri dışında hiç kimsenin çıkarına olmadığını ancak kimsenin, yeni girişimin ne zaman cereyan edeceğini öngöremeyeceğini kaydeden Tasos Papadopulos, Lüzern’de müzakere yapılmadığını ve hedefin, belgeyi kabul etmesi için Türk tarafının ikna edilmesi olduğunu söyledi. Papadopulos, Kıbrıs prosedüründeki tavrı nedeniyle BM genel sekreterinin Kıbrıs özel danışmanı Alvaro de Soto’yu eleştirdi ve Rum tarafının yazılı olarak sunduğu görüşlerini okumamakla suçladı.


 


 


Papadopulos: Annan Planı’nın revize edilmesi konusunda umutlu değilim. Buna rağmen girişimleri devam ettirmek zorundayız. Annan Planı’nda yapılmasını istediğim değişiklikleri, gereken kişilere yazılı olarak verdim. Çözüm isteyip istemediğim konusunda kimseyi ikna etmek zorunda değilim


Kıbrıs’ta Annan Planı’nı reddederek uluslararası baskılara maruz kalan Rum yönetimi, sürpriz bir çıkışla planın yeniden müzakere edilmesi için girişim başlattı.

674980cookie-checkRum Kesimi: Annan Planını görüşelim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.