Rum Kesimi: Suriye bizi uyurken yakaladı

Alithia “Bayramdan Sonra -Suriye Bizi Uykuda Yakaladı… -Mağusa-Lâskîye Denizyolunun Açılışını Yaptı” başlıklarıyla yayımladığı ve diğer Rum gazetelerinde de yer alan haberinde, uzun bir aradan sonra geçen gün KKTC’nin Mağusa Limanı’ndan Suriye’nin Lâskîye Limanı’na sefer düzenlenmesi konusuna yer verdi.


Gazete konuyla ilgili haberinde, Mağusa-Lâskîye denizyoluyla ilgili neler olduğunu bayramdan sonra öğreneceklerini yazdı.


Gazete Suriye’nin Güney Kıbrıs’ı uykuda yakaladığı yorumunu yaparak, Suriye’nin KKTC’yle ilişkileri konusunda “Kıbrıs Cumhuriyeti” karşısında bulanık bir politika izlediğini; bunun sonucu olarak geçen gün gerçekleştirilen Mağusa-Lâskîye seferiyle ilgili olarak KKTC’nin bayram yaptığını; Rum Hükümetinin ise konuyla ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığını belirttiğini kaydetti.


Gazete, Hükümet Sözcüsü Vasilis Palmas’ın Cumartesi günkü açıklamasında, ayrıntılı bilgilerin bugünden itibaren alınacağını belirttiğini yazdı.


Suriye’nin KKTC’yle ilişkileri konusunda “Kıbrıs Cumhuriyeti” karşısında bulanık politika izlemesinin geçen Ağustos ayında Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı’nın Suriye ziyareti esnasında da gerçekleştiğini öne süren gazete, Avcı’nın Suriye ziyaretinin Suriye’den dönmesinin ardından açıklandığını savundu. Gazete, Avcı’nın, Kıbrıslı Rumların tepkisinden kaçınmak için, Suriye ziyaretinin adaya döndükten sonra açıklanması konusunda Suriye’yle anlaşmaya vardıklarını söylediğini savundu.


Haberde, Rum Hükümet Sözcüsü Vasilis Palmas’ın konuyla ilgili açıklamalarına da yer verildi.

703070cookie-checkRum Kesimi: Suriye bizi uyurken yakaladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.