Rum Kesimi Suriye lobisinde

TAK’ın aktardığına göre; Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, Suriye Dışişleri Bakanı Abdul Fatah Amora’ya bir mektup göndererek, Gazimağusa-Lazkiye arasında başlatılan feribot seferleri konusunda yanıt vermesi için Şam’a Perşembe gününe kadar süre tanıdı.


FİLELEFTHEROS ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi’nin, Gazimağusa-Lazkiye arasında deniz seferlerinin başlaması kararına ilişkin olarak Şam’ı protesto etmesine karşın, bu konuda Şam yönetiminden bugüne kadar herhangi bir yanıt alınamadığını yazdılar.


Gazimağusa-Lazkiye seferlerine ilişkin gelişmenin, “sahte” devletin yükseltilmesiyle ilgili olarak tehlikeli ve endişe verici olarak addedildiğini kaydeden gazete, bu nedenden dolayı “Lefkoşa”nın bunu önlemek için tüm düzeylerde harekete geçtiğini belirtti.


Habere göre Dışişleri Bakanı Markulli, bu çerçevede Cumartesi akşamı Suriye Dışişleri Bakanı ile bir telefon görüşmesi yaptı. Markulli, dün ise Suriye’nin Güney Kıbrıs’taki Maslahatgüzarı Nader Nader’i  çağırarak, Suriye Dışişleri Bakanı’na yönelik olarak yazmış olduğu mektubu sundu.


Erato Kozaku Markulli, söz konusu mektupta, Suriye Dışişleri Bakanı Abdul Fatah Amora’ya bir dizi soru sorarak, Suriye’nin “ihlâllerini” ve “Lefkoşa”nın bu konudaki endişelerini dile getirdi.


Suriye Dışişleri Bakanı Amora’nın, Cumartesi akşamı Markulli ile yaptığı telefon görüşmesinde, konuya ilişkin ayrıntıları bilmediğini dile getirdiğini yazan gazete, “ayrıntıların Amora’ya Markulli tarafından gönderilen mektupla iletildiğini” belirtti.
Rum tarafının, feribot seferlerinin ele alınması konusunda, Ekim ayı içerisinde Suriye’ye yönelik bir ziyaret gerçekleştirilmesi üzerinde çalıştığını kaydeden gazete, bu arada EDEK Fahri Başkanı Vasos Lisaridis’in, Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos’un temsilcisi olarak bugünlerde Şam’a gideceğini ifade etti. 


Habere ilişkin diğer gazetelerin başlıkları ise şöyle:
ALİTHİA: “Suriye Dışişleri Bakanı Erato’yu İşletiyor—Telefonda bile Kendisine Yanıt Vermedi ve Sorularını Yazılı Olarak Yolladı”
HARAVGİ: “Hâlâ Net Yanıtlar Bekleniyor”
THARROS: “Kıbrıs Hükümeti Karışıklık İçinde”
SİMERİNİ: “Sefer İçin Dizi Film”.

703330cookie-checkRum Kesimi Suriye lobisinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.