Rum Kesimi Türkiye karşıtı kulis atağında

Yakovu’nun Gelecek Pazartesi günü Avusturya’nın başkenti Viyana’ya gideceğini ve ertesi günü de Avusturyalı dengi Ursula  Plasink’le görüşeceğini bildiren gazete  bunun; Türkiye-AB ilişkileriyle ilgili olarak Brüksel’de ve 25 üye ülke başkentlerinde başlamış olan çalışmalar ışığı altında Rum Dışişleri Bakanı’nın ilk seyahati olacağını belirtti.


Gazete “İlk Durak Avusturya – Yakovu’nun Gelecek Hafta Viyana’yı Ziyareti İle Avrupa-Türkiye İlişkilerine İlişkin Diplomatik  Maraton Başlıyor” başlığıyla yansıttığı haberinde bu çalışmaların öncelikle; AB’nin Türkiye’nin tek taraflı deklerasyonuna yönelik tavrıyla, daha sonra da; üyelik müzakerelerinin başlayacağı 3 Ekim’den önce onaylanması gereken Türkiye-AB müzakere çerçevesiyle ilgili olduğunu yazdı.


Gazeteye göre müdahil taraflarca başlatılan diplomatik maratonun; 1-2 Eylül’de gerçekleştirilecek olan AB Dışişleri Bakanları gayrı resmi görüşmesine ilişkin ilk elle tutulur kanıtları vermesi bekleniyor.


Gazete Avusturya’nın geçen aralık ayında; Türkiye’nin AB’la üyelik müzakerelerinin başlama tarihinin belirlenmesini veto etmesini destekleme olasılığıyla ilgili olarak Rum yönetiminin nabzını yokladığını hatırlattı. Habere göre Yakovu’nun Avusturya seyahatini başkaları da izleyecek. Brüksel’deki Rum Daimi Temsilciliği de; niyetlerine ilişkin ilk görüntüyü elde etmek amacıyla diğer ülkelerin temsilcileriyle temaslara başladı.

682160cookie-checkRum Kesimi Türkiye karşıtı kulis atağında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.