Rum Kesimi’nde Kürtlerin çocuklu eylemi

“Kürtlerin Dikelya’daki Tahrikleri” başlığıyla Simeniri, sosyal yardım paralarını almadıkları gerekçesiyle Dikelya çemberinde çocuklarıyla birlikte üç haftadır gösteri yapan Kürtlerin, trafik sorununa neden olduğunu aktardı.


Gazete, söz konusu Kürtlerin; geçen cumartesi günü, sayıları 20’yi bulan çocuklarını, yoldan geçen arabaları durdurmaya ve para ile yiyecek dilenmeye sevkederek, yoldan geçen sürücüleri şiddetli şekilde tahrik ettiklerini kaydetti.


Gazete, olay sonucunda yolun bir buçuk saat kapandığını da belirtti. Kaza tehlikesi nedeniyle Dikelya Üsler polisinin trafiği kesmek ve sürücüleri başka yola yönlendirmek zorunda kaldığını yazan gazete, sürücülerin Kürtlerin bu tavrından ötürü öfkelendiklerini kaydetti. Dikelya Üssü Polis Basın Sözcüsü Andreas Pitsillidis yaptığı açıklamada, Kürtlerin sosyal yardım paralarının ödenmediğini iddia etmelerine karşın, gerçeğin; bu kişilerin ödeneklerini almaya gitmemeleri olduğunu belirtti. İngiliz Üslerinin bir yetkilisinin, dün Kürtlerin ikamet ettikleri bölgeye gidip kendilerine sosyal yarım paralarını verdiğini yazan gazete, Üsler yönetiminin; Kürtlere her yetişkin için 40, her çocuk için ise 30 KL verdiğini kaydetti.


Gazete öte yandan, Dikelya’daki İngiliz yerleşim yeri Richmond’da ikamet eden bir başka grup Kürtün, “Kıbrıs Cumhuriyeti” topraklarına nakledilmeye ve gözetimlerinin Rum Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından üstlenilmesine rıza gösterdiğini ve diğer Kürtlerin gerçekleştirdiği gösterilere katılmadıklarını yazdı.Gazete ancak, Richmond’daki Kürtlerin bir kısmının, hala daha bu bölgede ikamet etmekte ve kendilerine İngiliz pasaportu verilmesinde ısrar ettiklerini ifade etti.

697850cookie-checkRum Kesimi’nde Kürtlerin çocuklu eylemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.